En fresh start

Dame snur seg mot kameraet. Hun har på seg en beige kåpe og rutet skjerf

Nytt år, nye muligheter. Vi blir supermotivert av tanken på å forbedre vanene våre i det nye året. Bli med på en fresh start!

Dette ønsker vi å ha fokus på i 2024:

Mindre skjermtid

Et ønske om å bruke mindre tid foran skjermen er noe de fleste kan kjenne på. Ta turen innom "skjermtid" på telefonen din og få oversikt over hvor mye tid du faktisk bruker på de forskjellige appene. Her får man seg fort en aha-opplevelse! Et godt tips er å slå av varsler fra sosiale medier på telefonen, da slipper du å hele tiden bli minnet på alt du «burde» se. Et annet godt tips er å sette telefonen på «Sleep mode» kl. 21 og heller nyte litt ro og fred før leggetid.

Person som ligger i sengen. Tekst: Prioritere søvn.

Prioritere søvn

Det er lett å falle for fristelsen, bare se én episode til på Netflix eller fem minutter ekstra på mobilen (ref. punkt nr. 1) før man legger seg. Én episode blir fort til to og vipps har man ikke mange timer med god nattesøvn igjen. Bestem deg for et realistisk klokkeslett du skal være i seng og skap en god rutine! Og ikke minst, ta deg tid til å slappe av før du legger deg.

Sengesett, sengeteppe og morgenkåpe. Tekst: Zzzz.... Godt og mykt.
MARIUS FLANELLSENGESETT 140x200 499,90, Princess // SENGETEPPE 3995,- Lexington // MORGENKÅPE 1795,- Lexington

TIPS

I appen Helse på iPhone kan du lage din helt egen søvnplan, med søvnmål og avslapningsrutiner. Her anbefaler den leggetid og alarm for vekking, ut ifra hvor mange timer søvn du trenger. Genialt og så enkelt!

Dame på fjelltur. Tekst: Frisk luft og dagslys
Romsdalen-Isfjorden Norrøna

Frisk luft og dagslys

Ut på tur! I mørketiden kan det være trasig å gå på tur etter jobb, for da har solen allerede gått ned. Hva med å ta en luftetur i lunsjpausen? Utnytt timene med dagslys og kos deg ute. Hvis du må vente til kvelden, skaff deg en turkamerat og hodelykt. Begge deler gjør turopplevelsen mye hyggeligere! Et annet tips er å plassere arbeidsstasjonen foran et vindu, da får du rikelig med lys gjennom dagen.

Skjorte, lue og fjellstøvler. Tekst: Perfekt til fjelltur.
FLANELLSKJORTE, 1799,- XXL // ULLLUE Devold Svalbard Beanie, 449,- Sport Norge // TURSKO La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX, 2699,- Sport Norge
Dame som gjør yoga.

Bøy og tøy på hjemmekontor

Mange sitter fremdeles på hjemmekontor og hverdagen har dermed blitt mindre aktiv. Vi har mistet hverdagstrimmen til og fra jobb, opp trappene i kontorbygget og frem og tilbake til kaffemaskinen. Da er det lurt å legge inn faste pauser hvor man for eksempel henter posten, tar en luftetur i lunsjpausen eller en liten strekk på stuegulvet. Eller hva med å gå opp og ned trappene noen ekstra ganger?

Smoothies og diverse frukt. Tekst: God og næringsrik mat.
Getty images

God og næringsrik mat

Fyll opp kjøleskapet med god og næringsrik mat! Planlegg måltidene dine og være litt ekstra kreativ. Hva med å lage en helt ny middagsrett hver onsdag? Meat free Monday? Eller kanskje introdusere noen nye, fargerike grønnsaker i matlagingen? Og husk, drikk rikelig med vann! Ha gjerne en «fast» vannflaske du fyller opp og drikker fra i løpet av dagen.

Prøv disse digge oppskriftene på smoothie bowls, perfekt start på dagen! Og hvis du vil la noen andre lage maten for deg har spisestedene våre masse gode og sunne alternativer. Både for deg som trenger en pause i hverdagen og deg som er på farten.

På utkikk etter veganske alternativer? Det finner du blant annet her:

Egon

Villani

Big Bite

Godt Brød

Sumo

Zupperia

Dame som trener med hoppetau. Tekst: Kom i gang med treningen.
Intersport

Kom i gang med treningen

I Lagunen er vi så heldig å ha et stort SATS treningssenter. Her tilbyr de personlig trening, gruppetimer og individuell trening. Styrketrening hjemme er også perfekt når dørstokkmilen blir for lang. Som medlem i SATS får du tilgang til et stort utvalg videoer for hjemmetrening, så her er det bare å slå seg løs og få en aktiv start på året!

Tights, trenings-bh, håndvekt
TIGHTS New Balance, 699,- Intersport // SPORTS BH Reebok, 429,- Intersport // STEP MINI STEPKASSE Reebok, 999,- OBS

Butikkene våre har også masse utstyr til hjemmetrening. De kan hjelpe deg med å skape den perfekte sonen for trening hjemme, akkurat slik du vil ha det.

Diverse oppbevaringsmuligheter i et rom.

Organisere

Å rydde og organisere er terapi i seg selv. Følelsen av å ha det ryddig i skuffer og skap er virkelig befriende. Jobb deg systematisk gjennom rommene og lag et system du enkelt klarer å opprettholde. Kvitt deg med ting du ikke trenger eller bruker lenger. Men ikke kast, ha fokus på gjenbruk og lever det som ser fint ut til Fretex eller selg det på Finn/Tise. Orden i hjemmet er lik orden i hodet!

Hos Clas Ohlson finner du et stort utvalg smart oppbevaring for alle rom. Organiser småsaker, bøker, klær, kontordingser og annet i skuffer og bokser. Med et lokk holdes støv og smuss unna. Du finner også et bredt utvalg av kurver og bokser, kleshengere, oppbevaringskasser i tekstil og plastbakker med lokk.

Klesstativ som står i et rom. Tekst: Personal shopper

Visste du at vår Personal Shopper tilbyr garderobeplanlegging? Hun gir råd om hvordan du kan bygge opp og organisere en garderobe som passer akkurat deg.

Vær raus med oss selv og andre

Hvis du ikke klarer å nå alle målene du har satt deg; give yourself a break! Fokuser på delmål og alt du allerede har oppnådd, framfor det du ikke fikk til. Alt er bedre enn ingenting! Det samme gjelder menneskene rundt deg, vær raus og gi komplimenter. Vi trenger alle litt ekstra kjærlighet!