En fresh start

Kaffekopp med teksten "begin"
Vakkert naturlandskap
Sovestilling
Hjemmekontor

Nytt år, nye muligheter. Vi blir supermotivert av tanken på å forbedre vanene våre i det nye året. Bli med på en fresh start!

Dette ønsker vi å ha fokus på i 2021:

Mindre skjermtid

Et ønske om å bruke mindre tid foran skjermen er noe de fleste kan kjenne på. Ta turen innom "skjermtid" på telefonen din og få oversikt over hvor mye tid du faktisk bruker på de forskjellige appene. Her får man seg fort en aha-opplevelse! Et godt tips er å slå av varsler fra sosiale medier på telefonen, da slipper du å hele tiden bli minnet på alt du «burde» se. Et annet godt tips er å sette telefonen på «Sleep mode» kl. 21 og heller nyte litt ro og fred før leggetid.

Prioritere søvn

Det er lett å falle for fristelsen, bare se én episode til på Netflix eller fem minutter ekstra på mobilen (ref. punkt nr. 1) før man legger seg. Én episode blir fort til to og vipps har man ikke mange timer med god nattesøvn igjen. Bestem deg for et realistisk klokkeslett du skal være i seng og skap en god rutine! Og ikke minst, ta deg tid til å slappe av før du legger deg. I appen Helse på iPhone kan du lage din helt egen søvnplan, med søvnmål og avslapningsrutiner. Her anbefaler den leggetid og alarm for vekking, ut ifra hvor mange timer søvn du trenger. Genialt og så enkelt!

Frisk luft og dagslys

Ut på tur! I mørketiden kan det være trasig å gå på tur etter jobb, for da har solen allerede gått ned. Hva med å ta en luftetur i lunsjpausen? Utnytt timene med dagslys og kos deg ute. Hvis du må vente til kvelden, skaff deg en turkamerat og hodelykt. Begge deler gjør turopplevelsen mye hyggeligere! Et annet tips er å plassere arbeidsstasjonen foran et vindu, da får du rikelig med lys gjennom dagen.

Bøy og tøy på hjemmekontor

Mange sitter på hjemmekontor og hverdagen har dermed blitt mindre aktiv. Vi har mistet hverdagstrimmen til og fra jobb, opp trappene i kontorbygget og frem og tilbake til kaffemaskinen. Da er det lurt å legge inn faste pauser hvor man for eksempel henter posten, tar en luftetur i lunsjpausen eller en liten strekk på stuegulvet. Eller hva med å gå opp og ned trappene noen ekstra ganger?

Fargerik frokost med frukt og bær