Utstyr til hjemmetrening

Jente med treningsklær står i forskjellige positurer

Ønsker du helst å trene hjemme, finnes det heldigvis mange gode muligheter for å holde seg aktiv.

Å trene hjemme har mange fordeler: du sparer tid og dørstokkmilen blir enkelt og greit mye kortere. Har du et disponibelt rom, er det ypperlig å gjøre om til treningsrom. Avhengig av plass, har du da muligheten til å lage deg et fullverdig treningsrom for både styrke og kondisjon.

Ingen ledige rom du kan bruke? Stuen fungerer også ypperlig til hjemmetrening. Det gjelder bare å velge treningsutstyr du har mulighet til å rydde bort når det ikke er i bruk.

Dame som hopper med det ene benet ut bak
Treningsmatte, treningsstrikk og kettlebell. Tekst: Velg riktig styrke & vekt
YOGAMATTE Casall, 499,- Intersport // KETTLEBELL Titan Life 8kg, 199,- Obs // TRENINGSSTRIKK Casall, 299,- Intersport

Her er utstyret vi anbefaler å investere i for å få mest mulig ut av hjemmetreningen:

TRENINGSMATTE

En treningsmatte er et must. Matten er ypperlig som underlag til øvelser der du ligger på bakken, og er også med på å skåne gulvet når du trener.

MINIBANDS

Disse små, elastiske strikkene, kalt minibands, tar nesten ikke plass, men er godt egnet til å aktivere musklene under oppvarming, men også til å gi ekstra belastning på alt fra knebøy-øvelser til pushups.

KETTLEBELL

Med en kettlebell eller to får du trent hele kroppen, fra bein til kjernemuskulatur.

Diverse treningsutstyr - baller og vekter
Treningsutstyr fra Jula

MEDISINBALL

En medisinball er gull verdt for kjernemuskulaturen. En medisinball kan også brukes til for eksempel å øke vanskelighetsgraden når du tar pushups, ved at du enten plasserer føtter eller hender på ballen.

FITNESS-/BALANSEBALL

Balanseballen er super til både uttøying, trening av kjernemuskulatur og til balansetrening. Det er også mulig å få trent bakside lår.

Mann holder en kettlebell over hodet. Tekst: Tren hele kroppen
Mann med hoppestrikk, ball og dør-apparat
Door Gym Titan Life, 399,- Obs // HOPPETAU Abilica 249,- Sport Norge // FITNESS BALL 75cm Abilica, 349,- Sport Norge

CHIN-UP-STATIV / CHIN-UP-BAR

Du finner chin-up-stativ som kan festes i dørkarm, på veggen eller frittstående stativ. Perfekt for deg som ønsker å bli bedre til å ta kroppshevinger. Du kan også kjøre hengende mageøvelser her.

HOPPETAU

Hoppetau er supereffektiv trening. Du får trent både kondisjon, overkropp og bein, samtidig som du forbrenner flere kalorier enn ved for eksempel løping.

Person står på en balansepute
BALANSEPUTE Abilica, 649,- Enklere Liv

STØRRE APPARATER FOR DEG SOM HAR GOD PLASS

Dersom du har et større rom du kan bruke til trening, er det også muligheter for å få inn en tredemølle eller en romaskin. Med en Powerrack, vektstang og vektskiver vil du ha ubegrenset med muligheter for å trene knebøy, markløft, rykk, støt eller hva du skulle ønske.