Fem klassiske klestips

Personal shopper
Janne Celin Johansen

Hvor mange ganger har du stått foran klesskapet og lurt på hva du skal ha på deg? Personal shopper Janne Celin har tipsene som skaper helhet fra topp til tå.

Janne Celin Johansen er utdannet makeup artist og stylist, og har de siste årene jobbet som personal shopper i Lagunen. Ifølge Janne Celin er det folk i alle aldre, størrelser og fasonger som benytter seg av personal shopper-tilbudet.

– Jeg har hatt kunder fra 14 til 85 år, i alle størrelser og fasonger, så dette er noe som passer for absolutt alle, sier Janne Celin.

Personal shopper plukker klær i en butikk
Helene Nøkleby Smøraas
personal shopper rom

Eget prøverom og mini-lounge for personal shopper-kunder

Tilbaketrukket fra resten av senteret, i et eget eksklusivt rom, er alt lagt til rette for en behagelig shopping-opplevelse. Her er et stort prøverom hvor kundene prøver klær i fred og ro, og ikke minst nyter man godt av vår personal shoppers faglig dyktige veiledning.

Bringer frem det beste i deg

En konsultasjon hos personal shopper varer i tre timer, og starter med å kartlegge behov og hva man er på jakt etter.

– Vi går gjennom spesielle ønsker kundene måtte ha. Dette kan for eksempel være hvilken stil de foretrekker eller hvordan de liker at klær sitter. I tillegg ser vi på hva som vil bidra til å fremheve de beste trekkene, forklarer Janne Celin.

For Janne Celin er det viktig at alle som er hos henne skal føle seg komfortable, samtidig som hun forsøker å utfordre dem.

– Jeg ønsker å bringe frem det beste i dem, og vil at de skal finne sin egen stil, sier hun. Etter samtalen setter Janne Celin i gang med å plukke klær fra noen av Lagunens 65 motebutikker, alt nøye utvalgt. Hun er en dreven stylist som vet akkurat hva som skal til for å fremheve stil og personlighet.

Ønsker du også å ordne sminke og hår, er det fullt mulig å kombinere dette med en personal shopper-konsultasjon. Da vil naturligvis Janne Celin legge til rette for dette.

Personal shopper

Slapp av mens Janne Celin plukker klær

Og mens Janne Celin sprinter fra butikk til butikk for å finne de beste plaggene, kan kundene bestille mat fra et av Lagunens spisesteder, benytte seg av gratis WiFi til å jobbe eller rett og slett bare slappe av.

– Jeg velger ofte ut rundt 50-60 plagg fra 6-7 butikker som passer ut ifra stil, farger og ønsker. Jeg velger også ut sko og tilbehør, forteller Janne Celin.

Deretter er det tid for høydepunktet: En time med prøving av klær og veiledning, samtidig som Janne Celin forteller om merkene, de forskjellige butikkene og hvorfor hun har valgt akkurat disse plaggene.

Mens du slapper av eller nyter et godt måltid plukker Janne Celin klær til deg, nøye utvalgt fra Lagunens 65 motebutikker.

Personal shopper

Spar tid og penger med personal shopper

Mange av Janne Celins kunder kan synes at shopping er stressende, mens andre ikke har tid til å shoppe.

– Noen føler at de trenger en hjelpende hånd eller har et ønske om å bli ny. Andre ønsker nye innspill eller å prøve andre farger, sier Janne Celin og legger til at shopping hos henne skal være gøy og avslappende.

Og Janne Celin har mange faste kunder som kommer igjen og igjen. De sparer både tid og penger og har fått hjelp til å sette sammen en helhetlig garderobe.

– Jeg får veldig gode tilbakemeldinger på at shoppingen var effektiv og gøy, og at det hele ble gjort i veldig behagelige omgivelser. Noen sier at de aldri vil shoppe uten meg igjen, ler Janne Celin.

For Janne Celin er det viktig å få frem at dette er et tilbud for alle.

– Man er ikke forpliktet til å kjøpe noe. Vi kan finne frem klær i alle prisklasser, og det er kunden som selv bestemmer budsjett og eventuelle kjøp, sier hun.

Økt selvtillit med nye klær

– Det er mange inntrykk på kort tid, og mange kan bli overveldet av opplevelsen. Noe av det kjekkeste jeg vet er når kunden i utgangspunktet er skeptisk, men når de får på seg plaggene jeg har funnet frem til dem, synes de selv at de er kjempefine. Og de fleste, til og med de som egentlig ikke liker å shoppe, synes det er kjempegøy, forteller Janne Celin.

Fornøyde kunder er drivkraften for Janne Celin, og hun kan vise til mange historier om takknemlige kunder. Og det hun liker best med jobben sin? Svaret fra Janne Celin kommer kjapt og kontant:

– Det er fantastisk å se når selvtilliten til folk vokser. Vi har en tendens til å være for kritiske til oss selv. Da er det så kjekt å se hvordan de skinner fordi vi får frem det beste i dem.

makeup produkter

JANNE CELINS FEM KLESTIPS:

1. Tilbehør gjør mye med et antrekk. Du kan enkelt heve et helt antrekk med kun en klokke og et armbånd.

2. Sats på klassiske plagg i god kvalitet og godt snitt. Prøv å tenke helhet når du bygger en garderobe. Invester i noen få basisfarger du kan jobbe rundt. Da kan man lage utallige muligheter.

3. Ikke kjøp noe som ikke passer bare fordi det er på salg, da blir det ikke brukt. Finn heller gode nøkkelplagg når du er på jakt etter et kupp.

4. De små detaljene gjør et antrekk. Noen ganger skal det ikke mer til enn å brette opp ermene på dressjakken. Da er det du som bærer dressjakken, og ikke den som bærer deg.

5. Husk at bukser ofte utvider seg. Om buksen føles for behagelig i prøverommet, kan det være lurt å kjøpe en størrelse mindre. Et godt tips er å gå hjem og støvsuge huset med den, så tilpasser buksen seg.

To damer står ved siden av et speil og klesstativ og smiler

Priser

Første konsultasjon

Koster kr. 900,- og varer i tre timer.

Neste konsultasjon med shopping

Koster kr. 300,- per time.

Få lagt makeup

Skal du i bryllup, konfirmasjon eller fest med venner? Dette er perfekte anledninger å få lagt profesjonell makeup!

Profesjonell makeup (inkludert vipper) koster kr. 850,- per time.

Bestill time hos personal shopper