5 tips til treningsmotivasjon som varer

Mann og dame sitter på gulvet etter en treningsøkt
Dame står og holder treningsstrikk
Hoppetau, Abilica JumpUp 249,- // Treningsstrikk, Abilica 169,- ENKLERE LIV / SPORT NORGE

Vi har alle vært der. Du kommer hjem fra jobb, setter deg i sofaen og plutselig virker veien opp av sofaen og ut av døren uendelig lang.

For mange er det å komme seg ut av døren kanskje den aller største utfordringen når det kommer til trening. Heldigvis finnes det steg for å komme seg opp og ut.

1. Sett deg mål

Har du et mål om å gå ned i vekt, få bedre kondisjon eller kanskje du ønsker å bli sterkere? Bestem deg for et spesifikt mål. Dette kan eksempelvis være å gå ned 4 kilo.

Det er viktig at målet er oppnåelig. Ingen motiveres av et mål om å gå ned 50 kg da det blir alt for langt frem i tid. Et mål bør også inneholde en deadline. Eksempelvis 2 måneder.

Før du lager deg en plan, spør deg selv hvorfor det er viktig for deg å nå målet. Hvordan vil for eksempel det å få bedre kondisjon gjøre hverdagen din lettere?

Dame i treningsklær og ulike produkter; sports-BH, joggesko, matte og vekt
Treningstrøye, Adidas focus blue 499,- XXL // Sports-BH, Adidas 429,- INTERSPORT // Løpesko, Adidas 1499,- INTERSPORT // Yogamatte med bærebag 250,- SPORT OUTLET // Manual 10kg 399,- RUSTA

2. Lag en plan på hvordan du skal nå målet

Det er viktig at du tenker over at du ikke bare skal nå målet ditt, men også trives og ha det bra på veien. Føles det bra, gir det mestringsfølelse.

En plan bør inneholde 3 ting:

 • Kosthold
 • Fysisk aktivitet
 • Trening

3. Finn en treningsmetode du trives med

Er du dedikert nok til å kjøpe inn utstyr og trene hjemme, eller vil det være bedre for deg å bli guidet av noen? Å ha en avtale med en utenforstående gjør det enklere å gjennomføre. Du hadde ikke avlyst en middag med en venninne en time før, men det er gjerne lettere å la være og gjennomføre en treningsøkt på stuegulvet.

Ulike treningstilbehør; tights, genser, t-skjorte, ball, tredemølle
Tights, Reebok 629,- INTERSPORT // Hettegenser, Aclima 1899,- SPORT NORGE // T-skjorte, Norheim 199,- INTERSPORT // Medisinball 299,- RUSTA // Tredemølle, Horizon 7.0a 19.999,- XXL
Dame trener vekter med PT
SATS Lagunen hjelper deg gjerne i gang

SATS Lagunen tilbyr personlig trener tjenester der du får effektiv oppfølging og hjelp til å nå dine mål. De har også gruppetimer med alt fra dans, yoga, spinning og styrke. SATS tilbyr også boot camp for deg som ønsker ekstra oppfølging, men synes personlig trener kan bli litt i overkant. Ta gjerne turen innom for veiledning i henhold til hva som kan passe for deg.

Mann med treningsklær og ulike produkter; strikk, shorts, vekter og joggesko
Treningsgenser, Nike 449,- XXL // Treningsstrikk 208cm 2stk 149,- RUSTA // Justerbar manual 2-24kg, Titan Life 1799,- OBS // Shorts, Adidas 399,- INTERSPORT // Energibar fra 19,- XXL / INTERSPORT / GETFIT.NO // Treningshjul, Casall 279,- INTERSPORT // Fritidssko, Adidas 949,- XXL

4. Gode og dårlige vaner

10 mandler og en proteinshake til frokost føles ikke spesielt fristende dersom motivasjonen ikke er der. Gode vaner skal tåle motgang. Nye vaner må derfor være overkommelige og realistiske

Dame trener med strikk
Treningsstrikk, Abilica 169,- ENKLERE LIV / SPORT NORGE

Eksempler på DÅRLIGE vaner:

 • Jeg skal ikke spise sukker det neste året
 • Jeg skal trene hver dag
 • Jeg skal kun spise sunn mat
 • Jeg skal aldri mer drikke alkohol

Eksempler på GODE vaner:

 • Jeg skal skrive handleliste før jeg går på butikken slik at jeg ikke blir fristet
 • Jeg skal spise frukt til mellommåltid
 • Jeg skal ikke ta heis dersom det er trapper, og gå flere skritt enn jeg gjør i dag
 • Jeg skal trene 2-3 dager i uken i snitt
 • Halvparten av middagen skal bestå av salat/grønnsaker
Jente i treningstøy og ulike sports-klokker
Sportsklokke, Garmin Epix gen2 9690,- POWER // Sportsklokke, Garmin Vivo active 3 1199,- POWER // Apple Watch series 7 blå 4790,- EPLEHUSET

5. Finn ut hva som motiverer deg

De fleste av oss blir motivert av mestring - det å se at en endring i vane gir resultater. Kanskje du også er av dem som blir motivert av nytt fresht treningstøy eller en sportsklokke som måler aktivitetsnivået ditt? Da er det verdt å investere i noe nytt. Våre sportsbutikker har teknisk treningstøy som transporterer svette og er behagelig å ha på uansett om du trener med vekter eller løper. Spør gjerne våre dyktige ansatte om råd i henhold til hvilke klær som passer til ulike treningsformer.

TIPS

For mange kan en god pulsklokke medføre positive livsstilsendringer. Ikke bare gir det bedre kontroll over eget treningsnivå, men det kan også fungere som motivasjon og gjøre den skremmende dørstokkmila kortere.

Jente trener med vektvest
Vektvest 3kg 599,- SPORT NORGE

TIPS

Med en vektvest kan du gå på tur eller gjøre enkle øvelser du liker, og samtidig få bedre utbytte av treningen! Du finner flere ulike vektvester med justerbar tyngde hos våre sportsbutikker.

Mann og dame med vektvest og ulike typer vester
Vektvest 3kg 599,- / Vektvest Flexi 1299,- SPORT NORGE // Vektmansjett 2x1,5kg 449,- INTERSPORT // Kettlebell 16kg 499,- XXL