Pynt et vakkert festbord

Dekket bord

Gi gjestene dine en visuell appetittvekker når de setter seg til bords. Et flott pyntet bord gir alltid en helt spesiell stemning!

Med nyttige tips fra vår dekoratør og stylist, Tine, kan du enkelt dekke et vakkert og personlig festbord til din anledning.

Tine’s beste borddekkingstips

Jeg begynner med å bestemme hvilke farger jeg vil ha på blomster og pynt. Da tar jeg utgangspunkt i fargen på serviset og tilpasser fargene deretter. Jeg bruker som oftest ikke mer enn to farger, men blander gjerne flere nyanser av samme farge og forskjellige typer blomster i samme fargetone.

Bord til hagefest

Det er veldig i tiden med strå og tørkede blomster i duse og natur/pastellfarger som gir et «sart» og lekkert uttrykk.

Du kan lage flotte borddekorasjoner selv eller få hjelp av en blomsterforhandler, men jeg har forelsket meg helt i å bruke mange små-vaser eller flasker tett i tett med et par blomster i hver enhet. Putt masse telysholdere innimellom. Ingenting er koseligere enn levende lys på bordet!

Bord til hagefest

Ikke bruk for høye vaser eller blomster – husk at du skal kunne kommunisere med gjestene på andre siden av bordet.

Bord til bryllup

Duk eller ikke; her kommer det an på anledningen. Har du et fint bord er det ingen problem å droppe duken, men det er alltid flott med en damaskduk når du skal dekke et høytidelig bord. Alt til sitt bruk! Det finnes også mange lekre underlagsbrikker i forskjellige farger og materialer.

Bord til bryllup

Hvis du lager bordkortene selv, ta opp fargen du har på blomster og pynt. Det finnes SÅ masse fint papir og «pynt» til å lage dine helt spesielle bordkort. Bruk blomster eller elementer du har på bordet på bordkort og meny for et helhetlig uttrykk. Lag gjerne menyen og legg den på kuverten. Det ser skikkelig proft ut! Det er også fint å henge kort med koselige sitater på glassene som en hyggelig gest til gjesten din.

Bord til champagnelunsj

Har du et mønstret servise i flere farger blir det «roligere» med ensfargede servietter. Dersom du har ensfarget servise, kan du gjerne sprite det opp med mønstrete servietter. Stoffservietter synes jeg gir et mer eksklusivt uttrykk, men det finnes også papirservietter i «stofflignende» materiale, og det er SÅ mange fine og gøye papirservietter i butikkene. Det er flere måter å brette servietter på. Hvis du søker etter «serviettbretting» i Google får du mange idéer og tips.

Bord til champagnelunsj

Vær kreativ når du plasserer bestikket. Her trenger du ikke følge skikk og bruk. Plasser de stående i glasset eller putt det i servietten som du har brettet på en spesiell måte. Vær kreativ og bruk fantasien!

PS: Trenger du enda mer inspirasjon til borddekking, bordkort eller blomster finnes det masse bøker om temaet. Jeg er selv superfan av Pinterest, et bildenettverk, hvor jeg finner masse inspirasjon.