Klar for Golf

Mann som spiller golf

Å spille golf er noe som passer for alle. Golf gir fine naturopplevelser, god trening, det er sosialt og ikke minst en hobby man kan holde på med hele livet.

I denne artikkelen får du ekspertenes beste tips til bekledning og utstyr.

Basisplaggene

I golfsporten er de viktigste plaggene en god bukse og et par golfsko. Buksen bør være vannavstøtende og ha mye stretch, samtidig som den sitter godt på. Alexander fra Scabal sier at teknisk bekledning med god kvalitet varer lenge. Det er mange som har den samme buksen i flere år, men som gjerne komplementerer med en ny pique i året.

Utstyr og klær til golf: bag, køller, pique, caps og belte
Startpakke med køller og bag XXL 3799,- // Oakley caps, unisex XXL 199,- // Adidas pique dame XXL 299,- // Bubba golf belte, SCABAL 700,-
Mann smiler og holder i en golfkølle
Klær fra Scabal

Kle deg lagvis

Landet vi bor i er en viktig faktor for bekledning. I Norge, og spesielt på Vestlandet, kan vi regne med fire årstider på en dag på banen, det er derfor lurt å tenke på dette før du går ut.

Mann som vurderer et golfslag
XXL

Alexander trekker frem «layering» som det beste tipset. Det betyr at du kler deg lagvis, eksempelvis t-skjorte, fleece, vest og ytterjakke.

Bygger du lag på lag er det enklere å justere etter temperatur og vær gjennom hele dagen. Det er også lurt å tenke på at det er kaldere på morgen og kveld enn på dagen når solen skinner.

Golfklær: gensre, bukse og sko
Jakke, J.Lindeberg SCABAL 1600,- // Teknisk genser, J.Lindeberg SCABAL 800,- // Golfsko, herre XXL 2299,- / Golf bukse, J. Lindeberg, SCABAL 1399,-

Utstyr

Golf er en sport som krever tålmodighet; det gjelder også ved kjøp av golfutstyr. Det finnes mye ekstrautstyr som gjør tilværelsen på golfbanen bedre, som håndklær (dersom du blir svett i hendene), en golftralle (enklere å håndtere ved store avstander) og mer avanserte køller. Det viktigste dersom du er helt ny er derimot å starte med et golfsett med køller, et par golfsko, en hanske og en golfbag.

Person som holder en golfkølle
Golfutstyr XXL

Start med jernsett

Det kan være lurt å starte med et jernsett, dette er enklere å kontrollere i starten. Er køllene dyre, er de også harde og mer nøyaktige, og gir større utslag for treff. Nye jernsett er mer medgjørlige, så det lønner seg å bruke disse i starten. Det er også en god idé å starte med noen som har golfet tidligere de første gangene, sånn at du får inn riktig teknikk. De fleste golfsenter tilbyr også trenere.

Tilbehør golf: bag, baller, scorekortholder og scorekortteller
Golfbag, Callaway XXL 1599,- // Golfballer XXL // Scorekortholder XXL 199,- // Scoreteller XXL 49,-

Visste du at…

  • Scabal fører merket J. Lindeberg? Dette er merket selveste Viktor Hovland sverger til
  • Golfklær er spesialtilpasset, sånn at du eksempelvis har god plass til golfsvingen
  • Før ble golf kategorisert som en dyr sport som kun noen få tok seg råd til. I dag er det blitt en billigere sport som passer for alle!
Mann med golfklær og utstyr / tilbehør til golf: vest, jakke, klokke og sko
Modell: caps, vest, jakke, bukse, J.Lindeberg SCABAL // Golfhansker, Wilson XXL // Treningsklokke, Garmin XXL // Hybrid vest og jakke XXL // Golfsko XXL

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
XXL