Tips til antrekk til 17. mai

Antrekk til 17. mai
Infinity / Deguy / Scabal

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag, så finn frem finstasen! Heldigvis finnes det mange muligheter for deg som ikke skal ha på bunad. Se tips til antrekk her.

Kleskode: Dress til både dame og herre

Vi feirer nasjonaldagen for å hedre grunnloven og Norges uavhengighet. Dersom kongehuset hadde sendt ut invitasjon til feiringen, ville det stått kleskode: Dress. Det betyr at menn skal bruke full dress.

Fargen bestemmer du selv. Ettersom 17. mai er en feiring som foregår på dagen, kan du til og med bruke lys dress. Du skal ha på en hvit skjorte og slips eller sløyfe.

Dame med kjole og mann i dress
Vic

Damene kan bruke skjørt, kjole, buksedress eller dress. Dersom du velger skjørt eller kjole, bør du passe på lengden. Plagget bør ikke være for kort og bør ikke vise for mye hud.

Dame i kjole
Høyer Collabs

Ja, vi elsker Norge i rødt, hvitt og blått

Vårt kjære flagg sine farger setter et sterkt preg på dagen – både i form av sløyfer, små flagg og fløyter. Det er mange som også velger et antrekk i en eller flere av disse fargene. Det er fine farger som går godt sammen og som passer perfekt til dagen.

Dame i kjole
Infinity

Til et klassisk pent antrekk setter du prikken over i-en når du fester på en fin 17. mai-sløyfe. Hvis du skal flette håret, kan du for eksempel bruke en silketråd i rødt, hvitt og blått som hårstrikk.

Dame i kjole
Boutique No. 6

Bonustips til damene

Start dagen med fuktighet og en god primer, slik at sminken holder seg fin gjennom hele dagen. 17. mai er en dag du har lov til å pynte deg skikkelig, men ettersom feiringen foregår på dagtid, bør du spare den mest fargesprakende øyenskyggen til en annen dag og heller gå for et naturlig uttrykk.

Mann i dress
Dressmann

Bonustips til herrene

Møt opp velstelt og nybarbert. Unngå den ultimate feilen som du kanskje har erfart før: Selv om du mener at skjorten er ren, stryk den og heng den klar dagen før.

Dersom du plutselig oppdager en uvelkommen flekk, rekker du å vaske den, tørke og stryke den. Det er lite som får pulsen til å stige mer faretruende på morgenkvisten enn et planlagt antrekk som plutselig ikke fungerer.

Dame i dress
Deguy

DET ER OGSÅ LURT Å HA MED:

  • Gnagsårplaster
  • Paraply eller solbriller (eller begge deler)
  • Snackbar