17. mai frokost - 5 ting som må stå på bordet

Dame i bunad holder et kakefat med Pavlova fylt med krem og bær
Obs
Jordbær med melis
Meny

Nyt en lang og god frokost med venner eller familie på nasjonaldagen. Her får du 5 tips til en vellykket 17. mai frokost.

1. Jordbær

Jordbær er en klassiker på frokostbordet. Vårsesongen er i gang, og friske frukter som jordbær har vært etterlengtet. Særlig de norske.

Jordbærene kan spises for seg, dyppes i sjokolade, spises med fløte og melis, eller du kan vispe sammen en herlig pavlova. Ja, for på denne dagen er det lov med kake til frokost

Bord dekket med pålegg - skinke, ost, laks, egg, tomater og boller
Meny

2. Fristende pålegg

Til frokosten sitter man gjerne i flere timer, og det er derfor ekstra viktig å ha deilig pålegg å fråtse i. Pålegg dandert på fat ser lekkert ut, og er superenkelt å lage klart.

Kjøp gjerne ferdige varer som roastbiff, spekemat, skinke og røkelaks. En deilig eggerøre er alltid en sikker vinner. Pynt serveringsfatet med frisk frukt og grønt og selv det enkleste pålegg vil se fristende og lekkert ut.

Bord fylt med oster, melon, brød og bær
Meny

Du kan også lage et deilig snackfat. Kjøp et utvalg skinker og spekemat, noen gode oster, ulike typer kjeks, nøtter og tørket frukt. Så lekkert og så godt!

Dekket bord med blomster
Mester Grønn

3. Friske blomster

På selve nasjonaldagen kan man fint dekorere bordet med blomster. Velg røde roser, hvite liljer eller en annen favoritt i flaggets farger. Bruk gjerne pynt fra egen hage, som bjørkekvister, hageblomster eller markblomster for å gi en vårlig følelse.

Skal du på frokost hos noen andre, må du ikke glemme at blomster er den perfekte vertinnegave.

Hadeland cava glass
Obs

4. Noe godt i glasset

Start dagen med frisk juice, nytraktet kaffe og/eller noe sprudlende i glasset i festdagens ånd. En enkel velkomstdrink med søt appelsin, sitrusfrukt og friske bær er hyggelig for gjester og familien og kan gi litt ro mens du gjør de siste forberedelsene.

Dekket bord med blomster og flagg
Mester Grønn

5. Norsk flagg

Det norske flagget hører bordet til. Når det kommer til 17. mai og flagg er det uttrykket "more is more" som gjelder. Dekorer bordet med norske flagg, og hvis du ikke synes det er nok så finner du oppskrift på desserter i flaggets farger her.

Aktuelle tilbud

En stor pakke med Jarlsberg ost

Meny

85,- for Jarlsberg stor pakning

700g, skorpefri, Tine (121,43/kg) Førpris 119,00

Gjelder 22. april til 28. april

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 22:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Obs
Åpent i dag 09:00 - 22:00