Aktiviteter for barna på 17. mai

Sekkeløp
Sprell

Sekkeløp og potetløp er blant favorittaktivitetene til barna på 17. mai. Bli inspirert til flere leker som du enkelt kan arrangere i hagen.

Sekkeløp

Det er ufattelig hvor morsomt det kan være å hoppe bortover plenen i en stor pose. Det er nemlig ikke så mye som skal til. La konkurranseinstinktet blomstre og hopp deg fortest mulig over målstreken.

Det eneste du trenger er noen hoppeglade voksne og barn, i tillegg til noen sekker. Har du ikke striesekk kan du like så gjerne bruke søppelsekker. For å skape enda mer spenning kan man dele inn i lag, og gjennomføre sekkeløpet som en stafett.


Barn i festdrakt
Cubus

Trehjulsykkelløp

La konkurransen fortsette med trehjulsykkelløp. Dette er vel egentlig en lek for de minste, men det kan være vel så morsomt for de voksne å delta. Det er også sannsynlig at dette blir svært underholdende for tilskuerne.

Barn med festdrakt / barn som leker
Brando Kids / Obs / Sprell

Kaste ball

Test kasteferdighetene med et blikkbokstårn som målskive. Det eneste du trenger er ti blikkbokser og en tennisball. Sett boksene i en pyramide og marker et punkt i passende avstand fra målet hvor deltakerne skal stå. La konkurransen starte!

Dersom man stiller med svært forskjellige ferdigheter, kan dere enkelt gjøre kampen rettferdig ved å sette opp to eller flere lengder slik at alle har en reell vinnersjanse.

Barn i festdrakt
Obs

Potetløp

En av de vanligste lekene på 17. mai er potetløpet. Heldigvis er denne leken også enkel å arrangere og krever lite utstyr. Hver utøver får utdelt en skje og en potet som de skal frakte kjappest mulig fra A til B uten at poteten faller av skjeen. Første mann over streken med potet på skjeen vinner.

Jente i festdrakt
Brando Kids

Dersom man mister poteten, må man gå tilbake til punktet hvor man mistet poteten før man kan fortsette. Selv om det er svært fristende er det selvsagt ikke lov til å holde på poteten med tommelen.

Hvis du vil gjøre leken hakket vanskeligere kan du bytte ut poteten med en fjær. Da må man legge en annen vinnerstrategi, ettersom man ikke kommer langt ved å løpe. Hvem klarer å holde roen?

Blåse såpebobler
Sprell

En-to-tre rødt lys

Til denne leken trenger man ingenting annet enn deltakere. Man utnevner en leder og markerer et startpunkt og en målstrek. Deltakerne stiller seg ved startpunktet og lederen stiller seg på andre siden av målstreken med ryggen til deltakerne.

Når lederen roper «grønt lys» kan alle bevege seg fritt og begynne ferden mot målstreken.

Når lederen vil, kan han/hun rope «rødt lys» og snu seg. Da må deltakerne stoppe umiddelbart og stå helt i ro. Dersom noen beveger seg etter at lederen har snudd seg, rykker de tilbake til startlinjen. Lederen fortsetter å rope «grønt lys» og «rødt lys» om hverandre helt til førstemann kommer seg over målstreken og tar seieren.