Ny uteplass på 1-2-3!

Uteplass med kjøkken interiør
Lexington

Etter en lang vinter er det på tide å rette fokuset mot uteplassen. I denne artikkelen får du tips om DIY og styling til uteplassen.

Hva er dine behov?

Først er det viktig å kartlegge behovene dine: skal uteplassen brukes av familien? Er du aleneboende? Om du har en stor uteplass kan det være fint å dele den inn i soner, eksempelvis en spisesone, en avslapningssone og en lekesone. Har du en mindre uteplass er det lurt å tenke på om du enten vil prioritere en stor stol, eller grillplass.

Ulike hagemøbler og interiør
1. Home & Cottage // 2. & 3. Søstrene Grene // 4. Lexington

Uavhengig av størrelse er trendene og tipsene de samme. Eksperimenter med farger, duse grønnfarger er i vinden. Pynt med fargerike puter, pledd og lys. Hvorfor ikke bringe den sydlandske stemningen hjem til Norge og uteplassen? Se på bilder av favorittdestinasjonen din og la deg inspirere.

Hagemøbler i hagen under et telt ved sjøen
Rusta

Den store vårrengjøringen

Som med så mye annet er jevnlig rengjøring essensielt for godt vedlikehold og lang levetid. Litt kjærlighet i form av vedlikehold og vask etter vinteren er essensielt for et godt sluttresultat. Les mer om Den store vårrengjøringen her.

Ulike vårblomster
Mester Grønn

Ønsker du å pynte med blomster i potter eller bed er det lurt å huske på tommelfingerregelen: Vent til etter 17. mai med å plante sommerblomster. Plant gjerne løk- og knollplanter i potter først dersom det fortsatt er kaldt ute, slik at du er sikker på at frosten er over når de plantes ut. Les mer om hvordan du kommer i gang med hjemmedyrking her.

Grill og pizza
1. Obs / Elkjøp // 2. Power / Obs

Grillsjefen

Grillsesongen er i gang, har du sjekket om det er mer gass igjen fra fjoråret? Vask innvendig og utvendig for å klargjøre selve grillen. Kanskje du har behov for et nytt grillsett? Eller trenger du rett og slett en helt ny oppgradering av grillen? Ta en tur innom Obs Bygg og Jernia for grilltips tilpasset dine behov, det er mye å velge mellom. Når vask, beis, gass og grill er klargjort kan du ta på deg tittelen som årets grillsjef!

Bord i hagen og ulike møbler og utekjøkken
1. & 2. Home & Cottage // 3. Nille

Vær kreativ, do it yourself!

Å gjøre uteplassen klar for sene kvelder og lun stemning trenger ikke være dyrt. Har du sett Sommerhytta på TV 2 og tenkt «Det hadde jeg fått til»? Det er bare til å hoppe i det, bygg noe selv! En enkel og lekker benk eller et lite bord er en fin utfordring de fleste mestrer. Dette er en morsom aktivitet for familien eller vennegjengen!

Hagemøbler og lyslykter
1. Kid // 2. Nille

Stylingtips til uteplassen

Her er dekoratørens beste tips til hvordan du enkelt kan style uteplassen denne sesongen:

  • Bruk pledd og puter, det mykner opp og gir farger
  • Skap en miks av farger, mønstre og teksturer
  • For at solen ikke skal bleke puter og sofaputer er det lurt å impregnere før bruk
  • Lykter er populært, de skaper en koselig stemning når mørket sniker seg på. Det finnes bordlykter, gulvlykter og vegglykter, og husk: lyslenker er fortsatt en slager
  • Planter gjør mye for uteplassen, og trenger ikke være dyrt. Kanskje du har et lite bed du kan plukke fra? Ellers finnes det mange fine vekster i veikanten.
  • Har du en bålpanne i boden? Finn den frem og skap en lun stemning
  • Bruk kurver til oppbevaring av ved, pledd og puter. Dette bryter opp uttrykket, og gjør i tillegg ryddejobben litt raskere og enklere
  • Utendørstepper skaper en behagelig innendørsfølelse ute! Tepper rammer inn og definerer uteområdet, og i tillegg er det mykt og varmt å gå på.
Dekket bord i hagen
Lexington

… Så krysser vi fingrene for en solfylt vår- og sommer!