Sommerens kuleste festivalantrekk

Ulike festivalantrekk

På jakt etter det perfekte festivalantrekket? Vi gir deg tipsene og alt du trenger å vite for den ultimate festival-looken.

Festivalsommeren 2023 er godt i gang, men det er ikke alltid like lett å bestemme seg for hva man skal ha på seg. Komfort har mye å si, og det er selvfølgelig et stort pluss dersom antrekket ser kult ut i tillegg til å være praktisk. Vi gir deg stilguiden til sommerens festivaler - uansett om du skal på festival her i Bergen, eller camping i Tomorrowland står for tur.

Klar for Feelings
TOPP & SHORTS, Høyer Collabs // GENSER, Høyer Collabs // STØVLER, Moe // MOBILVESKE, Gina Tricot

Feelings 25. - 26. august

Feelings er en ny minifestival i Bergen 25. - 26. august. Den flunkende nye festivalen arrangeres for første gang i år på Bergenhus Festning. Med flere av de sterkeste navnene innen pop, hiphop og EDM ligger alt til rette for en uforglemmelig avslutning på sommeren.

Se programmet for Feelings festivalen her.

Klær til Feelings
TOPP & SHORTS, Høyer Collabs // GENSER, Høyer Collabs // STØVLER, Moe // MOBILVESKE, Gina Tricot

Klesvalg

Som alltid i Bergen er været veldig variabelt. Likevel viser statistikken at solen ofte skinner i august. Etter en sommer der man forhåpentligvis har fått pleiet brunfargen er Feelings festivalen derfor en perfekt mulighet for å vise frem brunfargen som forhåpentligvis fortsatt gløder etter en deilig sommerferie. Gå gjerne for skjørt, shorts eller et matchende sett, men husk en lett jakke, cardigan eller genser som du kan ta på deg dersom temperaturen synker.

Det lille ekstra

En kul crossover-veske, bandanas, caps, solbriller og armbånd kan enkelt løfte antrekket. Match gjerne vesken eller tilbehøret med et par kule, behagelige boots.

Klar for Bergenfest
HEKLETOPP, Junkyard // JAKKE, Moe // REGNJAKKE, Stil // STØVLER, Eurosko/Dna // SHORTS & VESKE, Levi's

Bergenfest

Bergenfest ble arrangert 14. - 17. juni på Bergenhus Festning og er Vestlandets største musikkfestival. På Bergenfest finner du et bredt spekter av både internasjonale og norske artister i en herlig sjangerblanding. Festivalen gir en flott mulighet til å oppleve liveopptredener fra både etablerte artister og nye talenter.

Antrekk til Bergenfest
HEKLETOPP, Junkyard // JAKKE, Moe // REGNJAKKE, Stil // STØVLER, Eurosko/Dna // SHORTS & VESKE, Levi's

Klesvalg

Velg klær som er behagelig å bevege seg i, da du sannsynligvis vil tilbringe mye tid stående og gående rundt. Lettvektige stoffer som bomull eller lin kan være gode alternativer. I Bergen har vi et variert værforhold, så det kan være lurt å kle seg i lag-på-lag antrekk. Ta med en lett jakke, cardigan eller genser som du kan ta på deg dersom det blir kjøligere på kvelden. Siden det kan være både sol og regn, bør du vurdere å ta med både solbriller, en caps eller hatt og en regnjakke eller regnponcho slik at du er beredt dersom været plutselig snur.

Det lille ekstra

Bergenfest er en flott anledning til å vise frem din personlige stil. Kle deg i det du føler deg komfortabel i og som gjenspeiler din egen smak og personlighet. Ikke vær redd for å bruke farger. En kul, dansevennlig veske, bandanas, caps, solbriller og armbånd tilfører det lille ekstra og bidrar til å gi antrekket ditt en mer festivalinspirert stil.

Klar for Lollapalooza
BIKINITOPP, Lindex // JAKKE & SKJØRT, Stil // STØVLER, Eurosko/Dna // SKJERF/BANDANA, Stil // VESKE, Stil

Lollapalooza Stocholm

Lollapalooza er en avlegger av den kjente Lollapalooza-festivalen som opprinnelig startet i USA. Festivalen fant sted på Gärdet, et stort åpent område i Stocholm, Sverige, 29. juni – 1. juli. Festivalen er kjent for å tiltrekke seg et stort publikum både fra inn- og utland og tilbyr et bredt spekter av internasjonale stjerner.

Antrekk til Lollapalooza
BIKINITOPP, Lindex // JAKKE & SKJØRT, Stil // STØVLER, Eurosko/Dna // SKJERF/BANDANA, Stil // VESKE, Stil

Klesvalg

På Lollapalooza kan du eksperimentere med kreativitet og personlig stil. Gå gjerne for et bohemsk inspirert uttrykk. Blomstermønster, frynser eller vintage står sterkt. Festivalen har en avslappet og uformell atmosfære, så velg gjerne spennende teksturer som kordfløyel eller flanell da dette bidrar til å gi antrekket et uformelt preg.

Det lille ekstra

En kul, mønstret bandanas i din favorittfarge løfter antrekket til nye høyder og bidrar til å tilføre det lille ekstra. Denne kan du også tilpasse i forhold til været. Bruk den rundt halsen, på hodet eller rundt håndleddet.

Klar for Seljordfestivalen
TOPP, Gina Tricot // SKJORTE & HATT, Stil // SKJØRT, Deguy // STØVLER, Stil

Seljordfestivalen

Seljordfestivalen ble arrangert 5. - 9. juli i Seljord, Telemark. Festivalen er en årlig begivenhet som fokuserer på countrymusikk og danseband. Dyrskuplassen i Seljord forvandles til en av landets største og fineste campingplasser og gjestene kan velge og vrake i underholdning og aktiviteter. Festivalen er også en stor sosial happening, så for mange av deltagerne er den sosiale delen av festivalen viktigere enn musikken.

Er du av typen som ikke kan få nok av country, arrangeres også Countryfestivalen i Seljord noen uker senere, 26. - 30. juli. Dette er Nordens største country-camp.

Klær til Seljordfestivalen
TOPP, Gina Tricot // SKJORTE & HATT, Stil // SKJØRT, Deguy // STØVLER, Stil // VESKE, Infinity

Klesvalg

På countryfestival kan du gjerne kle deg i en avslappet og rustikk countrystil. En jeansjakke eller en denimskjorte gjør antrekket mer avslappet og en cowboyhatt kan enkelt bidra til å gi antrekket ditt en autentisk countryfølelse. Et par kule cowboyboots er et klassisk valg på countryfestival, men du kan også velge andre støvler eller sko som underbygger stilen i resten av antrekket. Bare sørg for at de er komfortable og gode å gå og stå i over en lenger periode. Komfort er viktig for en god festivalopplevelse.

Det lille ekstra

Gjør antrekket mer personlig med detaljer på jakken, vesken eller beltet. Frynser og flettedetaljer i skinn bidrar til antrekket. En stor beltespenne, skinnarmbånd og halskjeder er kule detaljer som vil markere og løfte antrekket.

Klar for Tomorrowland
BIKINITOPP, H & M // GLITTERTOPP, Gina Tricot // GENSER, Boutique No6 // BUKSE, Monki // SKO, Stil // VESKE, Bagorama // BRILLER, Glitter // GLITTER MAKEUP, Panduro

Tomorrowland

Tomorrowland ble arrangert i Belgia 21. – 30. juli. Festivalen er en av verdens største elektroniske musikkfestivaler, kjent for sin spektakulære scenografi, imponerende artistoppsett, spektakulære lys- og lydeffekter og imponerende kunstinstallasjoner.

Festivalen legger stor vekt på å skape en unik opplevelse for deltakerne, der musikken, scenografien og samholdet mellom mennesker står i sentrum.

Grunnet Tomorrowlands popularitet, har festivalen også utvidet seg utenfor Belgia. Det finnes nå flere Tomorrowland festivaler rundt om i verden, inkludert Tomorrowland Winter i Alpene og Tomorrowland Brasil.

Klær til Tomorrowland
BIKINITOPP, H & M // GLITTERTOPP, Gina Tricot // GENSER, Boutique No6 // BUKSE, Monki // SKO, Stil // VESKE, Bagorama // BRILLER, Glitter // GLITTER MAKEUP, Panduro

Klesvalg

Tomorrowland er kjent for å omfavne individualitet og kreativitet når det gjelder klesstil. Gå for antrekk som skiller seg ut med bruk av sterke farger, mønster og unike detaljer. Kombiner gjerne neonfarger, reflekterende materialer eller glødende tilbehør for å skape et livlig uttrykk. Tank-tops og korte t-skjorter er populære valg for å holde seg komfortabel i det varme været. Festivalområdet er stort. Velg derfor sko som du kan bevege deg fritt i. Joggesko eller gode sandaler er et godt valg.

Det lille ekstra

Legg til tilbehør som underbygger din egen stil eller musikken du liker best. Dette kan inkludere solbriller, hatter, glitter, smykker eller ansiktsmaling. Tomorrowland har også vanligvis et bestemt tema hvert år, og det kan være morsomt å tilpasse antrekket ditt til temaet. Sjekk festivalens nettside eller sosiale medier for å få informasjon om årets tema og la deg inspirere til å skape et passende antrekk.

Klar for Øyafestivalen
KJOLE, Vero Moda // JEANSJAKKE, Moe // HATT, Stil // SANDALER & VESKE, Lexington

Øyafestivalen

Øyafestivalen fant sted i Tøyenparken i Oslo 8. - 12. august og er en av Norges mest populære og anerkjente musikkfestivaler. Øyafestivalen byr på et bredt spekter av musikksjangre kombinert med store headlinere. Dette inkluderer blant annet pop, rock, hip-hop, indie rock, elektronisk musikk og mye mer.

Festivalen varer vanligvis i fire dager og tiltrekker seg et variert publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Øyafestivalen har også en grønn profil og legger vekt på bærekraft og reduksjon av klimaavtrykket.

Klær til Øyafestivalen
KJOLE, Vero Moda // HATT, Stil // JEANSJAKKE, Moe

Klesvalg

Øyafestivalen har en uformell og avslappet atmosfære, men variasjonene når det kommer til valg av antrekk er stort. Her er de fineste kjoler like aktuelle som shorts og jeans. En pekepinn er at årets festivalmote er preget av lyse farger som beige og hvitt og gjerne second hand. Antrekket bør være komfortabelt – men det er et stort pluss dersom det ser kult ut i tillegg. Velg sneakers, sandaler eller lette støvler som du kan bevege deg fritt i hele dagen uten å bli ubekvem. Dersom du bommer på antrekket kan du også gjøre bruktfunn inne på festivalområdet, da Øyafestivalen samarbeider med Fretex.

Det lille ekstra

Få frem personligheten din med tilbehør som bidrar til å løfte antrekket. Dette kan du gjøre med fargerike øreringer, en kul hatt, hårbånd eller bandanas med mønster eller farger som matcher sko eller veske. Broderier eller dekorative elementer på jakken eller vesken kan også bidra til å tilføre personlighet.