Gøy med hengekøye

Ligger i hengekøye og se solen mellom trærne
Single hammock hengekøye 299,- XXL

Å dra på hengekøyetur er en fantastisk aktivitet for hele familien.

Du trenger ikke dra langt! Man kan kose seg like mye i hagen, som i skogen. Å sove i hengekøye gir en ekstra nærhet til naturen, og er et fint alternativ til å sove i telt.

Gjør hagen om til en lekeplass. Hengekøyetur, uansett hvor, er en super opplevelse for både store og små. De fleste barn trives som plommen i egget på hengekøyetur.

Dame og hund ligger i hengekøye i skogen
Hammock flower 299,- XXL

En hengekøye kan brukes til så mangt. På dagtid kan ungene leke og kose seg i den ute. Her går det an å snurre rundt uten å falle ut, se hvor høyt man kan svinge og hvor mange som kan være i den samtidig.

Person ligger i hengekøye og ser på utsikten
Ticket To The Moon, king size hammock 949,- NATURKOMPANIET

Terapi for sjelen

Å ligge i hengekøyen og lese bok er terapi for sjelen. Et tips er å bruke sekken bak hodet for å sitte bedre. Man kan fint spille kort eller andre spill i hengekøyen også. Men det aller beste er å ligge og høre på lydene fra naturen.

Hengekøyer og tilbehør
1. Nightbed dobbel hengekøye med myggnett 599,- OBS // 2. Hengekøye 299,- OBS // 3. Stanley termos 0,7L 599,- INTERSPORT // 4. Oppblåsbar madrass til hengekøye 599,- OBS // 5. Vikafjell turkopp 100,- SPORT OUTLET
Skog hvor det henger fire hengekøyer
Hammock flower, enkel 299,- dobbel 399,- XXL

Tips til å sove ute i hengekøye

• Det er viktig å følge bruksanvisningen for hvor langt det bør være mellom trærne. Hengekøyen skal være så flat som mulig slik at du ligger godt. Pass derfor på at trærne du henger den i ikke står for tett.

• Hvis man skal sove ute tidlig på våren bør man sjekke at soveposen ikke er en sommersovepose, da blir det fort kaldt om natten.

• Husk et godt og lunt liggeunderlag. Dette er positivt både for komforten og for å holde varmen.

• La gjerne barna ligge i egen hengekøye, hvis de selv vil. Det blir mer komfortabelt for både barna og deg.

• Et annet godt tips er å ha med et tynt ullteppe som kan brukes ved behov.

• For ekstra god liggekomfort kan det være lurt å velge en dobbelhengekøye selv om du skal sove alene i den. Da kommer den godt opp på hver side og du ligger godt og stabilt.

• Bor man i Bergen kan det være lurt å henge opp en presenning over hengekøyen.

Sovepose, ullsett og matlagings-utstyr
1. Mammut Ms Relax Fiber Bag 0C, 1999,- OUTDOOR // 2. Vikafjell Finse Merino ullsett dame/herre 650,- SPORT OUTLET // 3. Staal stormkjøkken m/gassbrenner 695,- SPORT OUTLET // 4. Matlagingssett 5 deler 699,- JULA
Steker marshmallows på bål
Bålkos ute er like koselig morgen som kveld.

Varm frokost

Ingenting er som å stå opp dagen etter, tenne opp bål, koke kaffe og lage en deilig frokost i det fri. Da er livet godt og man har opplevelser man kan leve lenge på.

Å lage mat på bål eller med primus er utrolig koselig. La ungene delta på matlagingen, da går maten garantert ned på høykant.

Lag ferdig pannekakerøre hjemme og ha med på flaske – stek pannekaker i litt smør på en stekepanne over bålet eller på primus. Server sammen med ditt favoritt tilbehør som syltetøy, friske bær, Nutella eller bacon.

Pinnebrød med sukker og kanel er en populær dessert!

Hengekøye og utstyr
1. Double Hammock hengekøye, lilla 399,- XXL // Miljøbilde: Naturkompaniet

Men respekter bålforbudet! Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild i skog og utmark uten tillatelse fra kommunen. Kilde: Norsk brannvernforening

Så hva venter du på? Ta hengekøyen med ut og nyt den friske luften!