Årets sommermote til dame: Dette bør du ha i kofferten

Årets sommermote til dame
Europris

Enten sommeren 2024 tilbringes på strandferie, festival, storbytur eller hytten – her er inspirasjon til sommerklær du bør pakke med i kofferten.

Sommerferien nærmer seg, men hva er det egentlig lurt å putte i kofferten når du helst skal pakke både lett og praktisk, og samtidig ønsker å være trendy?

Vi har bedt eksperten om råd, og stylist og tidligere moteredaktør Cecilie Mevatne sitt beste tips er å starte pakkingen med å planlegge godt.

– Velg ut allsidige nøkkelplagg som matcher hverandre, og som kan kombineres til flere ulike antrekk og settinger, sier Cecilie.

– Og så pakker jeg alltid med et par gode sko! Uansett hva slags ferie man er på, blir det som regel en del gåing, så du kommer til å være glad for det.

Årets sommermote til dame
Jakke, Ella & Il 3999,- Emilie // Genser, MSCH 600,- Emilie // Bukse, Mac 1499,- Emilie // Sjal, Hugo Boss 1299,- Stil // Veske, Marc Jacobs 6499,- Stil // Sko, New Balance 1349,- Dna

Sommerklær i storbyen

Enten du skal utforske byens severdigheter, la kortet gå varmt på shopping eller bare ta inn atmosfæren i en ny og kul by er det tre stikkord som gjelder for sommerens storbyferie: tidløst, klassisk og praktisk.

– Jeg velger ofte enkle plagg som går fint sammen, gjerne i tynne stoffer som tar liten plass i kofferten. Og så styler jeg heller antrekkene opp og ned med ulikt tilbehør og sko, forteller Cecilie.

Her er stylistens tips til go-to plagg for deg som skal feriere i byen:

Årets sommermote til dame
Stil, Riccovero

Velg en hvit skjorte i god kvalitet

Finnes det noe mer klassisk? I sommer er du helt on point med en jeans og hvit skjorte.

– Velg gjerne en i god kvalitet, som holder seg fin i både farge og form, tipser Cecilie.

– Style den med en jeans med en kul detalj, for eksempel et mønster langs benet eller kontraster av en annen denim-tone, og topp antrekket med et par solbriller og røde lepper!

Årets sommermote til dame
Jakke, PBO 2199,- Deguy // Skjørt, Ella & Il 1999,- Emilie // Leppestift, Chanel 600,- Fredrik & Louisa // Veske, 1399,- / 1499,- Stensrud // Sko, Michael Kors 1799,- Stil

Mix & Match

Gå gjerne for en fargenyanse som kan kombineres med basisplagg. Da har du uendelige muligheter.

En nøytral, men fin jakke passer like godt sammen med jeans, som bluse og skjørt. Bytt ut skoene og vesken, og du er pyntet for en kveld på byen

Årets sommermote til dame
Trenchcoat 1299,- Lindex // Sjal, Boss 1299,- Stil // Skjorte 1600,- Gant Store // Airpods Pro 2. gen. 2990,- Eplehuset

Klassisk med trenchcoat

Trenchcoaten kan brukes til både pent og til jeans. Et par solbriller og et lett skjerf løfter antrekket og tilfører personlighet.

– Her kan man leke seg med både materialer og farger, det viktigste er at den er komfortabel og sitter fint, sier Cecilie.

Årets sommermote til dame
Kabinkoffert, Guess 1899,- Bagorama // Weekend bag, Guess 2099,- Bagorama // Sneakers, Nike 1399,- Foot Locker

Sneakers som synes

I sommer er det virkelig lov å sette farge på bena. På skofronten florerer det nemlig av sneakers i alle regnbuens farger.

– Gå gjerne for et par klassiske sneakers som både er fine og gode å gå i, som jo er viktig når man skal traske gatelangs i en storby, sier Cecilie.

Om du vil være ekstra trendy kan du gå for et par i sommerens hotteste farge – rødt – eller bruke sokker med rysjedetaljer til.

Se etter modeller som Adidas Gazelle, Nike Cortez, Adidas Handball Spezial og Adidas Campus i skobutikken, som alle kommer i en rekke kule farger.

– Pakk også med deg et par hæler eller et par ballerinasko i nettingstoff eller med en søt sløyfe til kveldene når du vil være litt ekstra fin, tipser Cecilie.

TIPS

En crossbodyveske er perfekt å ha med på storbytur i sommer. Den passer både til dag og kveld, og er dessuten et trygt valg med tanke på lommetyver.

– Velg gjerne en i trendfargen dus blå, foreslår Cecilie.

Årets sommermote til dame
Kjole, byTiMo 5000,- Infinity // Solbriller, Gucci 3185,- Krogh Optikk // Veske, Cala Jade 3900,- Infinity // Sandaler, Stockholm 999,- Dna / Eurosko

Luftig lykke på strandferie

Ingen sommer uten sol, strand og hav! I tillegg til solkrem, caps, håndkle og en god bok, er dette trendy å putte i strandvesken i sommer:

Årets sommermote til dame
Stil, Katrin Uri

Hvit heklekjole

– En hvit heklekjole er både trendy, luftig og gir den rette sommerstemningen. Med andre ord: Perfekt for stranda, sier Cecilie.

Den fungerer også fint under en blazer om kvelden eller sammen med et par joggesko på sightseeing, tipser stylisten.

– Med litt smykker og et par hæler har du også et trendy festantrekk. Den fungerer til alt!

Årets sommermote til dame
Havaianas Slim square 399,- Dna // Moo’ilo Cerise Flipis 1299,- Stil // Moo’ilo Khaki Flipis 1399,- Stil

Flip flops

Strandskoen over alle strandsko er tilbake i vinden, og flip flops er noe av det mest trendy du kan stikke tærne i sommeren 2024.

– Jeg sverger til et par klassiske i sort, men her er det bare å finne et par i den fargen man liker best, sier Cecilie.

Årets sommermote til dame
Badedrakt 635,- Hunkemöller // Solbriller, Oliver Peoples 3876,- Krogh Optikk // Stråhatt, Ralph Lauren 1499,- Stil // Veske, Depeche 2499,- Stil

Klassisk badetøy

90-tallets minimalisme har også nådd årets badetøytrender, så i sommer kan du trygt finne frem den klassiske, sorte bikinien igjen, tipser Cecilie.

– Den passer dessuten perfekt under den hvite heklekjolen! Eller du kan kombinere bikinitoppen med en bukse med høyt liv, statementøredobber i gull eller sølv og en kul veske, og du har et fint antrekk til sene sommerkvelder, tipser stylisten.

Årets sommermote til dame
Bikinioverdel 299,- Lindex / Bikiniunderdel 199,- Lindex // Kjole 699,95 Vero Moda // Selvbruningsspray, Glöd 359,- / 379,- H&M / Vita / Cubus

Du trår heller ikke feil med en bikini med innslag av gull på stranda i sommer, eller med feminine detaljer som små rysjer eller sløyfer, skal vi tro eksperten.

– Badetøy med print og mønster er også trendy for tiden!

Årets sommermote til dame
Blazer, Sand 4899,- Deguy // Shorts 399,- Kappahl // Bukse, Sand 2699,- Deguy // Sandaler, Stockholm 1499,- Eurosko
Solbriller
Krogh Optikk, Celine

Sommerens solbriller

Ikke glem å beskytte øynene på stranden! I sommer er det ekstra trendy med et par store solbriller, gjerne med farget glass i for eksempel oransje.

Årets sommermote til dame
Karen Millen 1895,- Specsavers // Ray Ban fra Optiker Svabø // Oakley, brunt glass 1490,- Brilleland