5 festivalfrisyrer som holder hele dagen og natten

Gruppeportrett av fasjonable venner.
Portrett av glad tenåringsjente med vannflaske stående mot farget bakgrunn
Sporty ung dame med funky hår og piercinger som smiler

Trenger du en robust frisyre til festival? Disse lekne stilene tåler at du ligger henslengt på gresset og hopper i eufori på konsert.

Sveisen må unektelig tåle en del på festival. Du er ute i mange timer – i sol, vind og kanskje regn, og mye i aktivitet. Enten du farter rundt på festivalområdet eller danser til favorittartisten din, så får håret kjørt seg.

For å unngå at håret ender opp i en eneste stor floke, er det derfor lurt å style det litt på forhånd. Mange synes også det er gøy å pynte seg litt ekstra på festival, så her får du noen lekne frisyrer som både holder hele dagen og er supertrendy.

1. Doble knuter, eller “double buns”

Denne frisyren er kul, avslappet og akkurat passe stylet for festival. I tillegg er den veldig lett å få til selv! Lag midtskill, og begynn med den ene siden. Ta øvre del av håret, fra tinningen og opp, og snurr til en knute på toppen av hodet. Du velger selv hvor langt bak du vil ha knutene.

Fest ved å ta en strikk rundt, eller bruk tynne spenner. Gjør det samme med håret på den andre siden. Dra løs litt hår foran for en litt tilfeldig look. Bruk hårspray for å frisyren til å sitte.

Tips!

Ønsker du å gjøre sveisen litt mer pyntet, kan du lage bølger i det løse håret under med rettetang, eller klemme opp litt bevegelse i det med en saltvannsspray.

to afro amerikanske damer med spenner i håret
poserende dame foran ensfarget bakgrunn med mønstrete topp, blå øredobber og blå hårspenner
Portrett av smilende multirasiale kvinnelige venner som tar selfie mot farget bakgrunn

2. Hårspenner og -klyper

Denne trenden ser ikke ut til å gå over med det første. Og godt er det, for hårspenner og -klyper er noe av det mest praktiske og fineste tilbehøret du kan ha i håret ditt på festival.

De holder håret på plass så det ikke floker seg, og gjør at du ser strålende ut gjennom hele festen. På festival er det også lov å kjøre litt ekstra på med tilbehøret, så bruk gjerne flere spenner ved siden av hverandre, eller bruk en klype som likner en sommerfugl.

Tips!

Vil du være ekstra original, kan du lage spennene selv. Ta utgangspunkt i en enkel spenne, og gå til innkjøp av diverse dekorasjon på en hobbybutikk. Perler, blomster, maling, eller strass – her er det bare fantasien som setter grenser!

3. Boblehår

Vil du ha en kul og leken sveis som ikke klapper sammen, så er dette den du skal gå for. Lag midtskill, og del opp hele håret med en kam. Lag musefletter ganske langt opp på hodet. Så tar du strikker og fester nedover fletten. Antall strikker varierer etter lengden på håret ditt, men tenk at du skal ha rundt 5-7 centimeter mellom hver strikk.

Når alle er festet, lager du «bobler» ved å ta tak i håret mellom strikkene og trekker litt i det, før du går over med hårspray. Det beste med denne sveisen er at den bare blir finere utover dagen!

Tips!

Suppler sveisen med glittersminke og en leppestift i en mørk tone for å gjøre stilen maks festivalvennlig.

afro amerikansk dame som poserer med lang buble flette hår
Skjønnhetsportrett av en ung asiatisk kvinne med klistremerkesminke på glitterbakgrunn
to smilende unge damer med glitter i håret og festival klar

4. Flettefin

Fletter er alltid riktig på festival, ettersom de holder seg på plass i en liten evighet. Det kommer stadig tilbake til Coachella-festivalen, også med variasjoner som fletter med pynt. Du kan bruke alt fra silkebånd tvinnet inn i flettene til gummistrikker, ringer, perler og skjell.

Dette er dessuten lekende lett å få til: Du fletter som vanlig, men trer forskjellige pynt inn i flettene. Du får kjøpt egen hårpynt, men det går også an å bruke små øreringer eller anheng fra armbånd i håret.

Her får du inspirasjon til flettefrisyrer.

Tips!

Vil du gjøre litt mer ut av det, kan du også bruke hårmascara i deler av håret. 90-tallet er jo tross alt tilbake i motebildet!

5. La det glitre

En av sesongens it-frisyrer på festival trenger faktisk ikke å innebære noe styling i det hele tatt. Du tar rett og slett bare og dynker håret i glitter!

Bruker du en glitterspray vil glitteret holde hele dagen, i tillegg til at håret får litt mer hold – slik at også fasongen holder seg intakt. Har du fletter kan det også være fint å spraye glitter i skillen, eller langs flettene.

Tips!

Match fargen på glitteret med tilbehøret du har på deg for en helhetlig look.