Slik lager du en fristende matpakke

Lefserull med røkelaks, gulrøtter og blå matboks
Lefserull med røkelaks. Bilde og oppskrift fra Obs.
Forskjellige matbokser med rom og drikkeflasker
Matbokser og drikkeflasker fra Jernia.

For aktive skolebarn er det viktig å spise en god lunsj slik at de holder ut hele skoledagen. Her finner du tre gode oppskrifter.

For den som er matpakkeansvarlig i familien, er utfordringen å lage varierende og energirike matpakker.

Noen barn spiser fort. Andre spiser sakte. Matfriminuttet kan være en utfordring for begge kategorier. Uansett er det smart å lage matpakker som tar hensyn til at man kan bli sulten utenom matfriminuttet, og at tiden ikke alltid strekker til for dem som har lært seg å nyte maten.

Heldigvis finnes det matbokser med egne rom for små grønnsaker og oppskåret frukt, slik at det er lett å hente en bit eller to hvis man plutselig blir sulten utenom matfriminuttet. Kom innom senteret for å finne praktiske og fine matbokser til skolestart.

En annen utfordring er å gjøre matpakken fristende flere timer etter at den ble laget. Her er noen forslag til mat som ser god ut og som er lett å spise. Og det beste av alt: Disse matpakkene kan gjerne lages kvelden før.

Lefserull med røkelaks

Gi brødskiven en pause og lag heller en matpakkewrap. I eksempelet er det brukt lomper fylt med kremost og røkelaks. Du kan også bruke mais-tortilla og fylle den med deilige råvarer. Varier gjerne proteinkilden: Du kan bruke spekeskinke, kokt skinke eller kyllingpålegg. Smakfulle osteskiver smaker også godt. Valgmulighetene er mange!

Ingredienser

  • 2 lomper
  • 2 skiver røkelaks
  • ¼ beger kremost naturell
  • ¼ løk i tynne ringer
  • Litt ruccula

Slik gjør du

  1. Smør kremost på lompene og legg på laks, løk og ruccula.
  2. Rull sammen og skjær i biter.
Pizzamuffins med pepperoni
Grove pizzamuffins med pepperoni. Bilde og oppskrift fra Meny.
Matbokser fra Tilbords og Kitch'n
Sistema matbokser fra Kitch'n og Tilbords.
matbokser og drikkeflasker fra Tilbords
Matbokser og drikkeflasker fra Tilbords.

Grove pizzamuffins med pepperoni

Muffins er veldig lett å lage og man kan tilsette de smakene man liker aller best. Disse smaker for eksempel pizza med pepperoni. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Ingredienser

  • 200 g siktet hvetemel
  • 175 g grov sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 100 g pepperoni
  • 50 g gulost
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk egg
  • 2,5 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g smør
  • 12 stk cherrytomater
  • 12 stk muffinsformer
  • frisk basilikum
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Rens og skjær paprikaen i små terninger. Riv osten på den grove siden på et rivjern. Skjær pepperoni i terninger.
  2. Bland mel, bakepulver, salt, oregano, ost, paprika og pepperoni i en stor bolle.
  3. Visp sammen egg og melk. Smelt smøret i en liten kjele.
  4. Bland olivenolje, egg- og melkeblandingen og smeltet smør sammen med melblandingen. Bruk en vanlig spiseskje av metall, og bland det lett sammen. Det er viktig å ikke røre for hardt eller for mye, for da blir muffinsene seige og harde.
  5. Fyll muffinsformene og stikk en cherrytomat ned i midten av hver muffin.
  6. Stek muffinsene på 210 grader midt i ovnen, i 20 minutter. For å sjekke om de er ferdige, kan du stikke i dem med en strikkepinne eller trepinne og se om det henger igjen deig på pinnen. Hvis det henger igjen deig må de steke litt til.
  7. Pynt muffinsene med litt frisk finhakket basilikum. Det både smaker godt og gir fin farge.

TIPS! Grønn salat er sunt og godt ved siden av, og ser dessuten pent ut.

Diverse matbokser
1. Matboks: Nille 2. Kjøleelement: Clas Ohlson 3. Bokssett: Lagerhaus 4. Matboks: Jernia 5. Matboks: Traktøren
Pastasalat og kjøttboller
Pastasalat og kjøttboller. Bilde og oppskrift fra Meny.

Pastasalat og kjøttboller

Pastasalat er enkel mat som kan spises kald, og passer derfor godt i matpakken. Kjøttboller kan du tre på spyd og legge ved.

Ingredienser

  • 100 g pastaskruer
  • 50 g selskapserter
  • 5 stk cherrytomater
  • 100 g gulost
  • 1 bit agurk
  • 0,5 stk paprika
  • rødløk
  • 3 stk kjøttboller

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Bland de frosne ertene med den varme pastaen så tiner de fort samtidig som pastaen avkjøles raskere.
  3. Skjær ost i terninger, del cherrytomatene i to, hakk paprika og agurk i mindre biter og finhakk rødløk.
  4. Tre kjøttboller på grillspyd av tre.
  5. Ha pastasalat og kjøttboller i matboksen. Ha gjerne med litt dressing i et lite beger med lokk.
Drikkeflasker i alle mønster og fasonger
1. Drikkeflaske: Søstrene Grene 2. Drikkeflaske: Jernia 3. Drikkeflaske: Traktøren 4. Drikkeflaske, Eva Solo: Tilbords/Kitch'n 5. Drikkeflaske: Traktøren
Oppskrifter
Meny og Obs