Slik lager du en fristende matpakke

Lefserull med røkelaks, gulrøtter og blå matboks
Lefserull med røkelaks. Bilde og oppskrift fra Obs.
Forskjellige matbokser med rom og drikkeflasker
Matbokser og drikkeflasker fra Jernia.

For aktive skolebarn er det viktig å spise en god lunsj slik at de holder ut hele skoledagen. Her finner du tre gode oppskrifter.

For den som er matpakkeansvarlig i familien, er utfordringen å lage varierende og energirike matpakker.

Noen barn spiser fort. Andre spiser sakte. Matfriminuttet kan være en utfordring for begge kategorier. Uansett er det smart å lage matpakker som tar hensyn til at man kan bli sulten utenom matfriminuttet, og at tiden ikke alltid strekker til for dem som har lært seg å nyte maten.

Heldigvis finnes det matbokser med egne rom for små grønnsaker og oppskåret frukt, slik at det er lett å hente en bit eller to hvis man plutselig blir sulten utenom matfriminuttet. Kom innom senteret for å finne praktiske og fine matbokser til skolestart.

En annen utfordring er å gjøre matpakken fristende flere timer etter at den ble laget. Her er noen forslag til mat som ser god ut og som er lett å spise. Og det beste av alt: Disse matpakkene kan gjerne lages kvelden før.

Lefserull med røkelaks

Gi brødskiven en pause og lag heller en matpakkewrap. I eksempelet er det brukt lomper fylt med kremost og røkelaks. Du kan også bruke mais-tortilla og fylle den med deilige råvarer. Varier gjerne proteinkilden: Du kan bruke spekeskinke, kokt skinke eller kyllingpålegg. Smakfulle osteskiver smaker også godt. Valgmulighetene er mange!

Ingredienser

  • 2 lomper
  • 2 skiver røkelaks
  • ¼ beger kremost naturell
  • ¼ løk i tynne ringer
  • Litt ruccula

Slik gjør du

  1. Smør kremost på lompene og legg på laks, løk og ruccula.
  2. Rull sammen og skjær i biter.
Pizzamuffins med pepperoni
Grove pizzamuffins med pepperoni. Bilde og oppskrift fra Meny.