Antrekk til første dag i første klasse

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
Regnhatt, genser, kjeledress & tyllskjørt BRANDO KIDS // Støvler EUROSKO / Dressjakke, t-skjorte & shorts H&M // Sokker LINDEX // Sko, oransje EUROSKO // Sko, blå H&M // Sekk H&M. Med forbehold om utsolgte varer.

Første skoledag er et av livets største øyeblikk – og førsteklassingens klær får gjerne stå i stil til anledningen. Se tips og inspirasjon til antrekket her!

Du kan helt sikkert selv huske følelsen du hadde på din aller første skoledag. Sekken og pennalet som var skinnende nytt, håret som var gredd og fikset litt ekstra. Sommerfugler i magen. Og ikke minst: Et antrekk som var nøye utvalgt til den store dagen.

Nå som et drøss med nye seksåringer snart skal innta skolegårdene, har vi samlet noen tips til alle foreldre som skal ta med debutantene ut på handletur før den store dagen.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
Dressjakke, t-skjorte & shorts H&M. Med forbehold om utsolgte varer.

Man skal få føle seg fin på første skoledag

Siden dette er en merkedag for barnet, er det først og fremst viktig at han eller hun føler seg fin og komfortabel. Snakk gjerne litt om hva barnet ønsker å ha på seg på forhånd, så har dere en slags plan når dere ankommer butikkene.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
1. Hoodie 299,- H&M // 2. T-skjorte 69,90 H&M // 3. Sparkesykkel 899,- XXL // 4. Sykkelhjelm 799,- SPRELL // 5. Jeans 299,- CUBUS // 6. Skolesekk, Beckmann 1199,- NORLI

Gjør handleturen til en hyggelig stund for dere begge, og avslutt for eksempel med en liten matbit når antrekket er i boks.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
Solbriller GLITTER // Topp & skjørt LINDEX // Sko EUROSKO // Sekk, Beckmann NORLI. Med forbehold om utsolgte varer.

TIPS

Ved å legge handleturen til et kjøpesenter har dere mange butikker tilgjengelig – noe som øker sjansen for at dere finner det perfekte antrekket. Se butikkoversikten her!

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
1. Blyant 25,- NORLI // 2. Genser 179,- H&M // 3. T-skjorte 99,- H&M // 4. Sneakers, Okaki 999,- EUROSKO // 5. Klokke, Gant 798,- BJØRKLUND

… Men det skader selvfølgelig ikke om klærne også er praktiske

Selv om dere bør ha fokus på å finne noe fint som hovedpersonen føler seg vel i, så er det ikke dumt om dette også er noe praktisk som kan brukes mye gjennom skoleåret.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
Caps, t-skjorte, jakke & shorts, Polo FRIENDS BARNEKLÆR // Støvler EUROSKO // Sekk, Beckmann NORLI. Med forbehold om utsolgte varer.

På barneskolen er det mye lek og løping som fører til slitasje på klærne, så garderoben bør derfor bestå av plagg som er slitesterke og tåler hyppig vask.

I tillegg sitter barna en del stille i klasserommet, og da er det fint med myke, komfortable plagg som ikke strammer for mye.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
1. Sko EUROSKO // 2. Sko H&M // 3. Pennal, Beckmann 349,- NORLI // 4. Sekk, Beckmann 1199,- NORLI // 5. Drikkeflaske 149,- NORLI

TIPS

Hvis du og barnet ikke er helt enige om hva som er et passende antrekk for første skoledag, kan dere kanskje møtes på midten: Praktiske klesplagg, kombinert med morsomt tilbehør!

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
1. Joggebukse 249,- KAPPAHL // 2. Genser 199,- KAPPAHL // 3. Boblejakke 499,- KAPPAHL // 4. Klokke, Club 398,- BJØRKLUND // 5. Matboks 129,90 NILLE // 6. Drikkeflaske, Trixi 299,- SPRELL

Tenk kvalitet

For at klærne skal vare så lenge som mulig, bør du sørge for at kvaliteten er god. Velg plagg produsert av rene materialer for både best komfort og lengst levetid.

Det betyr ikke at du skal styre unna noe som inneholder for eksempel 5% elastan. Velger du for eksempel viskose, som er et semi-syntetisk stoff uten stretch, vil litt tilførsel av elastan gjøre plagget mer føyelig og dermed slitesterkt, noe som vil forlenge levetiden.

Men dersom plagget derimot består av en 50/50-blanding av naturlige og syntetiske fibre, vil dette gå på bekostning av kvaliteten. Sjekk lappen inni plagget så du vet hva du betaler for.

Forslag til antrekk til første dag i første klasse
Regnhatt, genser, kjeledress & tyllskjørt BRANDO KIDS // Støvler EUROSKO. Med forbehold om utsolgte varer.

Ta vare på det minneverdige antrekket

Du kan også legge inn en innsats selv for at plaggene dere kjøper til første skoledag skal vare så lenge som mulig: Det mest opplagte er å se på og følge vaskehenvisningen på plaggene. Generelt bidrar også milde temperaturer, mildt vaskemiddel og minimal bruk av tørketrommel til at klærne varer lenger.

Et annet tips er å merke plaggene med navnelapp. Alle med barn vet at klær og tilbehør på mystisk vis har en tendens til å forsvinne.

Og sist, men ikke minst: Husk å forevige både antrekket og dagen generelt! Knips bilder og ta inn øyeblikket. Tenk så hyggelig det er at minnet om akkurat dette antrekket kommer til å følge barnet ditt for alltid!