Klær til skolestart

Bilde fra KappAhl
Venstre bilde fra KappAhl // Høyre bilde fra H&M
Bilde fra Lindex
Venstre bilde fra Brando Kids // Høyre bilde fra H&M
Venstre bilde fra Lindex // Høyre bilde fra KappAhl
Venstre bilde fra Lindex // Høyre bilde fra KappAhl
Venstre bilde fra Polarn O. Pyre // Høyre bilde fra Brando Kids

Skolestart er rett rundt hjørnet og skoleklærne må frem. Gå ikke glipp av sesongens klestrender før barna inntar klasserommene.

Sesongens farger

Denne sesongen er motebildet preget av mer jordlige pastelltoner, matte og sotede toner går igjen. Gjerne det vi kaller skitne pastellfarger. Vi ser at butikkene har et bredt utvalg i bukser og overdeler, men det finnes også tilbehør som kan sprite opp et antrekk.

Fargerike klær sprer glede og inspirerer til kreativitet. Velg gjerne klær med mønster eller en morsom tekst.

Tips! Det viktigste når barna skal ha nye klær er at de skal føle seg vell. Ta hensyn til barnas personlige smak. Det verste er om barna ikke klarer å slappe av fordi de helst ville hatt på seg noe helt annet.

Streetwear

Klestrenden «streetwear» er inspirert av det urbane surfe- og skatemiljøet i California. Trenden tilfører antrekket komfort og vi ser blant annet et bredt utvalg av tøffe gensere med trykk i spreke farger. Stilen er like aktuell for både gutter og jenter. Vi ser også at sneakers stadig blir mer vanlig og i dag brukes det like ofte av jenter til kjole og skjørt.

Den urbane klesstilen til barn er i stor grad en miniatyrutgave av stilen til voksne. Antrekket består ofte av noe så enkelt som sneakers, jeans, en tøff t-skjorte og en bomberjakke. Enklere blir det ikke.

Selv om det er en trend som hadde sitt opphav i et surfe- og skatemiljø, er det ikke lenger en stil forbeholdt brettmesterne. Det har blitt en ren klestrend uavhengig av hobby. Vi ser også at stiltypen utvikles og tilpasses, som for eksempel resulterer i en rosa bomberjakke produsert i myke tekstiler.

Inspirert av dyrene

Det er ingen hemmelighet at de fleste barn elsker dyr. Klær er stort sett ikke like interessant, og det er vel derfor klesprodusentene har latt seg inspirere av dyrene. Plagg dekorert med barnets favorittdyr blir umiddelbart mer interessant. Med andre ord – la dyrehagen innta garderoben: Katter på knærne, pudler på magen og flamingo på capsen, for å nevne noen eksempler.

Ekstra skift

I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner. Med flere lag blir det lettere å kle seg for det ubestemmelige høstværet. Det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser, slik at man slipper den kjedelige høstforkjølelsen. Vi har vel alle gått ut i sola kun iført t-skjorte, og oppdaget at sommertemperaturene har tatt turen sydover.

I Lagunen finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!