Klær til skolestart

Gutt og jente med skolesekker
To smilende barn
TRIKOTKJOLE med trykk 89,90 // LEGO t-skjorte 99,- // SWEATSHORTS mønstret 149,- H&M

Å møte igjen klassekamerater og lærere etter en lang sommerferie blir ekstra stas i nye klær. Ta med barna – og disse gode rådene – på shopping før skolestart!

Husker du følelsen av å begynne det nye skoleåret i et splitter nytt antrekk? Her er noen tips og råd til shoppingturen før skolestart.

Ta bevisste valg

Selv om det både er hyggelig å handle sammen, og kanskje litt stas for barna å få plukke ut nye klær, er det viktig at du som forelder er med og tar gode valg. Det aller viktigste når det kommer til skoleklær er nemlig komfort, og det skal føles behagelig både å sitte ved pulten, løpe ute i friminuttet og klatre i klatrestativet.

To barn i collegegenser / Grønn bakgrunn med collegegenser, kjole, veske og sko
1. GENSER med trykk 99,- H&M // 2. HETTEGENSER Gant 1299,- Friends Barneklær // 3. KJOLE Ralph Lauren 1499,- Friends Barneklær // 4. SKULDERVESKE med kaninører 99.- H&M // 5. SNEAKERS Roots 799,- DNA

Gå derfor for klær som er enkle for barna å selv ta av og på, samt sitter løst og gir god bevegelighet. Så kan du heller la barna velge tilbehøret selv, som et kult belte eller en fin hårbøyle.

Sjekk utvalget av butikker med barneklær.

Jente med mønstret joggedrakt sitter på bakken
JAKKE Hummel, Leonora zip 600,- // BUKSE Hummel, Leonora 480,- Brando Kids

Velg klær som varer

Tenk at klærne skal vare så lenge som mulig. Velg klær i gode og slitesterke materialer som tåler både lek, vær og vind. Naturmaterialer som ull, lin og bomull er gode valg, og sjekk gjerne om sømmene ser ut til å tåle en trøkk. Hvis de er av god nok kvalitet, kan klærne få et nytt liv etter at barna dine har vokst ut av dem.

Husk at klærne skal komme seg helskinnet gjennom skoledagen, og tåle alt fra friminutt utendørs til matsøl i lunsjpausen, så velg heller plagg i mørke farger som ikke blir like fort skitne.

Gutt sitter på en mur og holder et skateboard
GENSER Ralph Lauren 1049,- // JEANS Levi´s 599,- Friends Barneklær // SKATEBOARD Solosync 1399,- Session

TIPS

De fleste plagg kan repareres eller sys om, slik at de holder lenger. Noen klesmerker tilbyr også gratis reparasjon om det for eksempel blir rifter i stoffet eller glidelåsen blir ødelagt.

Tøff gutt med åpen jakke / Blå bakgrunn med jakke, t-skjorte og caps.
1. JAKKE Gant Friends Barneklær // 2. BASEBALLJAKKE 399,- Lindex // 3. T-SKJORTE 349,- Friends Barneklær // 4. CAPS 249,95 Brando Kids

Påse at klærne passer

Det finnes ikke noe mer irriterende enn litt for små strømpebukser eller en bukse med for vidt liv som må trekkes opp og holdes på plass. Så vær nøye med at klærne passer, særlig klær på underkroppen som er mest irriterende at sitter feil.

Når det er sagt, kan det være lurt å heller kjøpe for store klær enn for små. Det gjør ikke noe at en t-skjorte er litt lang eller en genser litt for vid. Barna vil tidsnok vokse inn i dem. Er buksa for vid, kjøp et belte som holder den der den skal være.

Jente med oransje mønstret jakke og rosa lue / Gul bakgrunn med jakke, genser og sjal
1. SOFTSHELLJAKKE Fix 499,- Lindex // 2. JAKKE 399,- Lindex // 3. COLLEGEGENSER 199,- Lindex // 4. SKJERF 99,- KappAhl

TIPS

Barn vokser ofte ut av klærne før de blir slitt, og plaggene har gjerne lang levetid igjen selv om barnet ditt har vokst ut av dem. Kanskje nabolaget eller skolen har en form for byttering der for små klær kan gå i arv?

Husk at det blir høst

Selv om det er varmt ved skolestart blir det fort høst, og det kan være lurt å forberede garderoben på kaldere og våtere vær innen skolen begynner. Så invester gjerne i noen varme plagg mens du først er i gang.

Jente med joggedrakt sitter på en stol og holder en skolesekk
BUKSE Hummel 400,- // HOODIE Hummel 480,- // RYGGSEKK Hummel 450,- Brando Kids

Når det kommer til skotøy, tilhører sneakers sommeren. Gå heller for gode vanntette sko som barna kan ha glede av utover høsten, og gå til innkjøp av et par koselige lune innesko til regnfulle dager.

Når barna skal prøve sko er det lurt å prøve skopar med uttagbar såle, så får du sett at foten passer. Spør gjerne butikkansatte om hjelp når du skal kjøpe sko, de vet hvordan man kjenner at skoene sitter som de skal. Finn din skobutikk her!

Jente i boblevest holder skolesekken i hånden
VATTERT VEST 349,- // GENSER 199,- // BUKSE 299,- // RYGGSEKK 249,- KappAhl

TIPS

I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner, og det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser i sekken. Ha også et ekstra skift liggende på skolen, så er man forberedt om høstregnet kommer plutselig.

Velg tidløst fremfor trend

Både for miljøet og lommeboka er det lurt å unngå klær med kort utløpsdato. Velg klær i farger du tror barna vil være fornøyde med en stund, og unngå veldig barnslige motiver og mønstre som barna fort blir lei av.

Tre smilende barn
COLLEGEGENSER, ulike farger 199,- KappAhl