Skolesekk til første klasse

En gutt og en jente holder i hver sin skolesekk og står foran rosa garderobeskap
GUTT: SKOLESEKK Beckmann, 899,- Norli + Ark / JENTE: SKOLESEKK Beckmann, 899,- Norli +Ark + Intersport
Gutt med skolesekk klatrer i klatrestativ
Jente med skolesekk øverst på klatrestativ
Du finner et godt utval av Beckmann sine sekker hos Obs + Norli + Ark + Intersport

Hva er egentlig viktigst å tenke på når du skal kjøpe skolesekk? Her er noen tips som kommer godt med når du skal handle skolesekk til førsteklassingen.

Den første skolesekken er selveste symbolet på at barnet ditt har nådd skolealder. Dette vet vi som jobber på senteret og vi vet også at mange barn har sterke meninger om hva de ønsker seg av utseende og detaljer. De er gjerne mest opptatt av pynt til å henge på glidelåsene, mens vi voksne er mer opptatt av form og funksjon.

Sitter godt

Den aller beste skolesekken passer til kroppen til den som skal bære den. Det er viktig å finne en sekk som sitter godt, slik at vekten fordeles riktig så barnets rygg og skuldre ikke belastes mer enn nødvendig. De fleste sekker har justeringsmuligheter og stropper som kan reguleres. Derfor bør skolebarnet være med i kjøpsprosessen, slik at de kan prøve den på.

La barnet gå litt rundt i butikken for å kjenne at sekken sitter godt og at det er lett å bevege seg med skolesekken på ryggen.

Akkurat passe stor

En sekk som passer godt er en klok investering i barnets helse. Barn vokser etappevis og svært forskjellig. Noen strekker seg jevnt og trutt, andre kan plutselig «skyte i været». Derfor er det ikke tilrådelig å tenke at man kan kjøpe en sekk som skal vare helt frem til ungdomsskolen, men velg gjerne en variant som kan vare noen år. Flere sekker har muligheter for å justere ryggen, slik at sekken til en viss grad kan vokse med barnet.


Fire forskjellige skolesekker til 1. klasse
1. SKOLESEKK, Frii of Norway, superhelt 899,- Sprell / 2. SKOLESEKK, Beckmann 899,- Obs + Norli + Ark + Intersport / 3. SKOLESEKK, Frii of Norway, 899,- Sprell / 4. SKOLESEKK, Beckmann 1199,- Obs + Norli + Ark + Intersport