Skolesekk til første klasse

Skolesekk til første klasse
Beckmann, NORLI

Hva er egentlig viktig å tenke på når du skal kjøpe skolesekk? Her er noen tips som kommer godt med når du skal finne skolesekk til førsteklassingen.

Den første skolesekken er selve symbolet på at barnet ditt har nådd skolealder. Dette vet vi som jobber på senteret og vi vet også at mange barn har sterke meninger om hva de ønsker seg. De er gjerne mest opptatt av utseende og pynt til å henge på glidelåsene, mens vi voksne er mer opptatt av form og funksjon.

Skolesekk til første klasse
Blafre 24L 1499,- SPRELL

Sitter godt

Den aller beste skolesekken passer til kroppen til den som skal bære den. Det er viktig å finne en sekk som sitter godt, slik at barnets rygg og skuldre ikke belastes mer enn nødvendig.

Skolesekk til første klasse
1. Beckmann Panther Active Air FLX 1399,- NORLI // 2. Beckmann 22L Candy Classic 999,- NORLI // 3. Trixie Enhjørning 599,- SPRELL // 4. Trixie Frosk 599,- SPRELL
Skolesekk til første klasse
Beckmann 22L Science Classic 999,- NORLI

Akkurat passe stor

En sekk som passer godt er en investering i barnets helse. Barn vokser etappevis og svært forskjellig. Noen strekker seg jevnt og trutt, andre kan plutselig «skyte i været». Derfor er det ikke tilrådelig å tenke at man kan kjøpe en sekk som skal vare helt frem til ungdomskolen, men velg gjerne en variant som kan vare noen år.

Skolesekk til første klasse
Beckmann, NORLI

De fleste sekker har justeringsmuligheter og stropper som kan reguleres. Derfor er det viktig at skolebarnet er med i kjøpsprosessen, slik at de kan prøve den på.

TIPS

La barnet gå litt rundt i butikken for å kjenne at sekken sitter godt og at det er lett å bevege seg med skolesekken på ryggen.

Skolesekk til første klasse
1. Yolo 5L Fotball mini 299,- ARK // 2. Beckmann 22L Camo Rex Classic 999,- ARK // 3. Beckmann 22L Forest Deer Dusty Mint Classic 999,- NORLI // 4. Fjällräven Kaanken mini unisex 1099,- NATURKOMPANIET

En tommelfingerregel

For å beskytte den lille kroppen, er det viktig å sørge for at sekken ikke er for stor og at den er justert riktig. Skolesekken bør ikke henge lenger ned enn 10 cm under barnets midje.

Skolesekk til første klasse
Beckmann sekker

En god sekk gjør det lettere å bære tungt

Etter hvert som skolesekken fylles med bøker og ting, vil vekten øke. Da er det viktig å unngå at stroppene glir ned, slik at vekten fordeles feil og ryggen får en uheldig svai. Det er også viktig å påse at armene er frie slik at de kan svinge fritt frem og tilbake når barnet går.

Skulderstroppene bør være konstruert slik at de svinger litt innover på skolesekken til de minste skolebarna. Det gjør at sekken henger bedre og ikke glir ned. Det er også smart med en bryststropp, som sørger for at skolesekken sitter godt inntil kroppen når den er festet.

Et hoftebelte med spenne vil hjelpe til med å fordele vekten bedre, og dermed avlaste rygg og skuldre. Det blir også lettere å bære skolesekken.

Skolesekk til første klasse
Beckmann 22L Candy Classic 999,- NORLI

NOEN PRAKTISKE TIPS

  • Sjekk at barnet klarer å åpne og lukke sekken selv.
  • Spennene bør være solide og enkle å bruke.
  • Sjekk at skolesekken er utstyrt med nok refleks.
  • Et vanntett trekk til å dra utenpå sekken er bra å ha på dager med regn. Noen skolesekker har et eget regntrekk i lokket, slik at man enkelt kan folde det ut og trekke det rundt hele sekken hvis det plutselig kommer en skur.
  • Planlegg en øve-dag hjemme. Snakk med barnet om hvordan det er lurt å pakke sekken. La barnet kjenne forskjellen på når vekten er ulikt fordelt. At det er smart å legge det tyngste nederst i sekken og inn mot ryggen er en kunnskap som man har bruk for hele livet.
Skolesekk til første klasse
Beckmann, NORLI

Match med tilbehør

Når barnet ditt har funnet den perfekte skolesekken, gjerne med et motiv de elsker - da er det fint å vite at det også finnes pakkepriser der man får skolesekk, gymsekk, pennal, drikkeflaske og matboks i samme stil.