8 tips til 8. klasse

Jente på ungdomsskolen
Caps, skinnskjorte, t-skjorte, rumpetaske og skjørt: Lindex / Sekk, Day Birger: Høyer Collabs
Tekst på en lapp: Tilvenning. To ungdommer med skolesekk
Jente med hvit skolesekk. Tekst: Ny skole NY sekk
Sekker fra Beckmann // Kjole: Infinity / Douchebag: Eplehuset

Hverdagen på barneskolen er forbi og ungdomsskolen står for tur - vi deler gledelig våre åtte beste tips til overgangen.

Når tenåringene skal tilbake til skolebenken, bringer det med seg noen ekstra sommerfugler i magen.

1. Tid til tilvenning

Det er ekstra spennende i begynnelsen og nervøsiteten i skolegården er nesten til å ta og føle på. Det er da viktig å huske at man må puste med magen og senke skuldrene, og minne seg selv på at det kommer til å gå bra! Man må gi seg selv tid til å tilpasse seg.

En av hovedforskjellene fra barneskolen til ungdomsskolen er karakterer. Selv om mange synes det er skummelt, er det en gyllen mulighet til å jobbe mer målrettet.

Hverdagen blir i større grad preget av disiplin. Man får gjerne litt mer lekser, må i større grad forberede seg til prøver og oppføre seg fint for ikke å få anmerkning. Selv om grunnarbeidet starter på første skoledag må man huske at det kun er avgangskarakterene i 10. klasse som faktisk teller.

Man har med andre ord litt tid til å finne balansen og motivasjonen, dersom den ikke dukker opp umiddelbart. Likevel er det viktig å utnytte mulighetene. Man gjør derfor smart i å gi lærerne et ekstra godt førsteinntrykk.

2. Lag rutiner

Disiplin er en av nøkkelfaktorene når man går på ungdomsskolen og videregående. Det kan derfor være lurt å lage seg "regler" for når man får bruke mobilen. Belønn deg litt mobiltid i friminuttene, eller aller helst etter skolen.

3. Ny skole, ny sekk?

Overgangen til ungdomsskolen blir ekstra tydelig når det kommer til utstyr og skolesekk. På ungdomsskolen ligger det andre premisser til grunn og den tradisjonelle skolesekken man har hatt i 7 år er man kanskje ferdig med. På ungdomsskolen ønsker man gjerne en kulere sekk.

Det som er fint med utvalget i dag, er at man kan velge en kul sekk - samtidig som den er ergonomisk riktig. Utstyret som skal oppi sekken blir bare mer og mer, og det er derfor ekstra viktig at sekken sitter bra. Husk at sekken må prøves og føles på.

Fire forskjellige skolesekker til 8. klasse
1. Douchebag: Eplehuset / 2. Sekk, Rains: Stensrud / 3. Sekk, Beckmann: Norli / 4. Douchebag: Session