Oppskrifter på morsdagskaker som smaker

Hjertekake med bringebær
Hjertekake med bringebær

Disk opp med en av disse herlige kakene på morsdagen.

Hjertekake med bringebær

En nydelig kake som passer perfekt til morsdag eller Valentinsdag. Med deilig yoghurtfromasj, kirsebærkompott og toppet med søte bringebær og gele, smaker denne kaken like godt som den ser ut.

INGREDIENSER

Sukkerbrød

  • 4 stk egg, romtempererte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fromasj

  • 5 stk gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g yoghurt
  • 1,5 dl kirsebærkompott

Topping

  • 1 dl kirsebærkompott
  • 2 dl gele
  • 200 g frosne bringebær
  • sjokoladehjerter
  • 2 dl kremfløte

SLIK GJØR DU

Sukkerbrød

  1. Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til.
  3. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
  4. Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
  5. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.

Fromasj

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
  2. Visp kremfløten til en luftig krem, og rør inn yoghurten og 1,5 dl most kirsebærkompott.
  3. Ta de bløte gelatinplatene ut av vannet og smelt dem over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikrobølgeovn. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtrøren.
  4. Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.

Topping

  1. Del sukkerbrødbunnen i to. Bruk gjerne et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Har du ikke pepperkakeform kan du tegne opp hjertet på papp og skjære rundt.
  2. Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott.
  3. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, spres den jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen på toppen, og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene.
  4. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
  5. Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen av kaken. Smelt geleen over svak varme.
  6. Plasser dypfryste bringebær, én etter én, tett rundt kanten av toppen på kaken. Lag enda en rad innenfor den første.
  7. Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær.
  8. Hell forsiktig gelé over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele.
  9. Bruk en bakepensel og smør gelé over bringebærene, slik at alle bringebærene dekkes.
  10. Pisk krem. Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.
Bløtkake med vaniljekrem
Bløtkake med vaniljekrem

Bløtkake med vaniljekrem

Festkaken over alle festkaker! Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem, toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den.

INGREDIENSER

Sukkerbrød

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • litt eplejuice
  • 10 dl vaniljekrem

Pynt

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • jordbær
  • bringebær
  • rips
  • sjokolade

SLIK GJØR DU

  1. Start med å lage sukkerbrødet. Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
  3. Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
  4. Pisk kremfløten stiv sammen med 1 ts sukker og del sukkerbrødet i tre lag.
  5. Legg et av lagene på et fat og dynk med litt eplejuice. Smør 5 dl vaniljekrem jevnt utover kakebunnen.
  6. Dynk neste sukkerbrødlag med eplejuice på begge sider, og legg den på den første delen. Bred de siste 5 dl med vaniljekrem utover sukkerbrødet.
  7. Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende.
  8. Ha litt krem i en sprøytepose med valgfri tip og dekorer kaken slik du ønsker. Pynt med friske bær og finhakket sjokolade. Bruker du jordbær kan det være lurt å dele bærene i mindre biter.

Tips!

Legg gjerne på noen stilker frisk mynte etter at kaken er ferdig pyntet. Du kan også strø over kakestrøssel og kokosflak.

Sjokoladekake med lakris
Sjokoladekake med lakris

Sjokoladekake med lakris

Om du er glad i kombinasjonen av lakris og sjokolade er dette kaken for deg! Denne kaken er saftig, søt og salt og vil gi deg en helt spesiell smaksopplevelse.

INGREDIENSER

Bunn

  • 4 stk egg
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 60 g bakekakao
  • 400 g hvetemel
  • 500 g kulturmelk (ikke skummet)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 2 dl lakrisbåter , grovhakket

Fyll

  • 1 boks kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
  • 1 boks hockeypulver

Pynt

  • 1 boks lakris kuler
  • 1 pose Panda lakris
  • 1 pose lakrisbåter

SLIK GJØR DU

Bunn

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen.
  2. Vend vekselvis inn det tørre og kulturmelk. Vend inn lakrisbåtene helt til slutt.
  3. Fordel halvparten i en smurt springform på ca 20 cm. i diameter. Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter.
  4. Ta ut bunnen og stek den andre halvparten. Grunnen til at bunnen må stekes i to omganger er at lakrisbåtene synker til bunns, og da får du smeltede lakrisbåter i bunnen på hver bunn.
  5. Avkjøl bunnene.

Fyll

  1. Kok opp fløten og trekk kjelen av varmen. Ha i sjokoladen og hockeypulveret. Rør til sjokoladen er smeltet og la stå til blandingen er avkjølt.
  2. Pisk i kjøkkenmaskin til luftig og fløyelsmyk glasur.

Pynt

  1. Fyll kaken med fyll og topp med resterende glasur. Du kan ha lakris både inne i og oppå kaken. Slå deg løs, for her skal det ikke spares på pynten!
Ostekake med gelelokk
Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

En klassisk ostekake med gelélokk er en sikker vinner på kakebordet. Sprø kjeksbunn, myk ostekrem og frisk gelé toppet med bær. 1 porsjon gir 1 kake tilpasset en rund kakeform på 22-24 cm.

INGREDIENSER

Kjeksbunn

  • 130 g smør
  • 20 stk søte kjeks som Digestive eller Bixit

Fyll til ostekake

  • 3 dl fløte
  • 3 dl rømme
  • 150 g melis
  • 200 g kremost
  • 1 pk gelé i ønsket smak

Gelélokk og pynt

  • 1 pk gele
  • 2,5 dl vann
  • 200 g bær

SLIK GJØR DU

  1. Før du starter: Sørg for at kremost og rømme er romtemperert før du går i gang med bakingen. Da blir det ikke så lett klumper i ostemassen. Fest bakepapir i bunnen av en kakeform (22-24 cm).
  2. Kakebunn: Smelt smøret og bland med knust kjeks. Trykk kjeksblandingen godt ned, gjerne med fingrene.
  3. Ostefyll: Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg i romtemperatur. Pass på så den ikke blir stiv.
  4. Pisk fløten til løs krem i en kjøkkenmaskin før du har i lettrømme, melis og kremost. Pisk i 3 minutter.
  5. Vend inn den avkjølte geleen med en slikkepott og hell blandingen over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer til kaken er stivnet.
  6. Gelélokk: Kok opp 2,5 dl vann og ha i hele pakken med gelépulver. La den avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
  7. Hell den avkjølte geleen forsiktig over kaken, og sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet helt.
  8. Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær, mørk sjokolade og noen mynteblader ved servering.

Tips!

Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. mai.

Oppskrifter og bilder
Meny