Morsdagsgaver fra barna

Mor og døtre
Bilde fra Panduro

Morsdag kan være like stas for barna dersom de får bidra med gaver de har laget selv. Se tips til hjemmelagde morsdagsgaver som barna kan sette sitt preg på!

Gi henne et show

La barna stelle i stand en aktivitet som de kan opptre til ære for mamma. Det kan være en dans eller fremførelse av en sang. Spør barna og hør på hva de har å foreslå.

Gi en gave hun kan bruke

Hva med å male «verdens beste mamma» på en kopp eller lage et maleri. Eller hva med å la barna lage en unik kunstpute. Kjøp et hvitt putetrekk og tekstiltusjer – la så barna utrette sin magi.

Krus med tekst til morsdag
Panduro
Muffins
Meny

Gi henne sjokolademuffins

Overrask med morsdagsfrokost eller bak sjokolademuffins sammen med barna. Finn frem strøssel og utstyr slik at pynten blir det lille ekstra. PS. Det er også lov å kjøpe ferdig bakst, men la barna bli med på dekoreringen for et ekstra personlig preg.

Hjemmelaget kort
Panduro

Gi henne en alternativ blomsterbukett

For å gi en unik blomsterbukett som varer ekstra lenge, må kreativiteten hentes frem. Følg disse enkle stegene for å lage et hjemmelaget morsdagskort med barna.

Du trenger

  • Ark
  • Grønn tusj
  • Farget papir
  • Saks
  • Linjal
  • Lim
  • Silkebånd
Hjemmelaget hjertekort til morsdag

Steg 1

Disse tre elementene skal plutselig bli et lekkert morsdagskort. Det er lett som en plett - bare følg disse stegene. Det aller første du gjør er å klippe ut hjertene fra ønsket papir. Du kan velge mellom å bruke ensfarget papir i forskjellige farger eller mønstret ark, slik vi har gjort.

Steg 2

Ta det hvite arket som utgjør selve kortet og brett det i to. Husk at det kun er forsiden vi pynter, og at du har innsiden av kortet til å tegne og skrive en hyggelig hilsen. Ta frem den grønne tusjen og bruk linjalen til å lage rette linjer på forsiden av kortet. Dette utgjør «stilkene» til buketten.

Steg 3

Deretter limer du på hjertene på kortet.

Bonustips: Brett hjertene forsiktig i to og fest kun lim på midten eller på en av sidene. På denne måten kommer «blomstene» bedre frem og kortet får et mer livlig utseende. Det får rett og slett en liten 3D-effekt.

Steg 4

Ta silkebåndet og knytt en lekker liten sløyfe. Lim så denne på stilken, slik at den tilsynelatende holder buketten samlet. Nå har du en lekker blomsterbukett i form av et hjemmelaget kort fra barna. Slik slår du to fluer i en smekk (selv om du gjerne kan kjøpe blomster i tillegg).