Enkle desserter på morsdag
Disk opp med en herlig dessert på morsdagen! Disse tre oppskriftene er enkle – men vil garantert imponere kvinnene i ditt liv.
Jordbærmousse med sjokoladesaus
Jordbærmousse
- 1 dl kremfløte
- 200 g jordbær
- 2 ss sukker
- 2 stk eggeplomme
- 2 stk eggehvite
- 50 g melis
Sjokoladesaus
- 1⁄2 dl kremfløte
- 100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du
- Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt. Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.
- Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
- Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.
Sjokolademuffins
Muffins (24 stk)
- 300 g smør
- 3 1⁄2 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk egg
- 3 dl lettrømme
- 2 ts natron
- 7 dl sukker
- 7 dl hvetemel
Pynt
- 3 ss frysetørkede bringebær
Sjokoladekrem
- 3 dl kremfløte
- 150 g kokesjokolade
Slik gjør du
- Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
- Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.
- Pisk opp sjokoladekremen til den blir stiv, og pynt muffinsene med kremen. Pynt gjerne med pulver av frysetørket bringebær, eller andre ting du liker godt.
Bær- og fruktkompott
Kompott
- 300 g plomme
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- 1 dl vann
- ca. 200 g sukker
- 2 1⁄2 ss potetmel
- 1 1⁄2 dl kaldt vann
Råkrem
- 3 stk eggeplomme
- 3 ss sukker
- 2 1⁄2 dl kremfløte
Slik gjør du
- Vask og rens frukt og bær for stilker og stein.Kok opp vann og sukker. Tilsett plommer og bær. Kok opp og senk varmen. La det hele småkoke til alt er mørt. Smak eventuelt til med mer sukker.
- Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Hell kompotten i en bolle og avkjøl helt. Tips: Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på kompotten.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
Senteret har det du trenger