Sunne frokostfavoritter

Hva er vel bedre enn en næringsrik og fargerik start på dagen? Kinsarvik deler fire sunne, gode og enkle oppskrifter du bare må prøve.
Proteinrundstykker uten gluten
Det er godt, sunt og superenkelt å lage sine egne rundstykker med ekstra protein. Her får du en variant bakt med hampprotein!
Ingredienser til ca. 6 stk // Glutenfri//
- 1 egg
- 1,5 ss hamprotein
- 2 dl mandelmel
- 1 ss chiafrø
- 2 ss kokosolje
- 1 klype tørkede fennikelfrø
- 1 dl mandelmelk
- 2 dl bokhveteflak
- 1 ts agavesirup
- En klype salt
- Valmuefrø
Slik gjør du
- Mal chiafrøene til mel i en blender, og bruk en morter til å knuse fennikelfrøene.
- Bland egg, mandelmelk, agavesirup og smeltet kokosolje i en bolle.
- Tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Form til små boller og strø over valmuefrø.
- Plasser midt i ovnen på 150°C i ca. 30 minutter.
Matcha chiagrøt med frosne bær
En næringsrik og fargerik start på dagen! Visste du at matcha er en "superfood"? Pulveret er kjent for sine antioksidant-egenskaper samt rike fiberinnhold, immunstyrkende vitamin C og mineraler. Topp med frosne bær og litt granola for en superstart på dagen!
Ingredienser til 2 porsjoner // Glutenfri // Soyafri // Vegansk //
- 300 ml mandel- eller kokosmelk (eller annen melk)
- 6 ss chiafrø
- 1 1/4 ts matchapulver
- 1/2 ts mandelekstrakt
- 1/4 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ss lønnesirup
- Topping:
- Granola
- Frosne bær
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene, unntatt toppingen, og fordel i to skåler eller glass.
- Sett inn i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten.
- Tips: Rør gjerne i chiagrøten en gang eller to mens den står i kjøleskapet.
- Topp med granola og frosne bær. Nyt!
