Slik lager du regnbuekake
Denne supertrendy regnbuekaken vil garantert skape noen gisp rundt bordet når den åpnes. Her får du oppskrift og tips om hvordan du lager den.
Denne regnbuekaken er perfekt til hvilken som helst anledning, spesielt bursdag med Unicorn tema. Tar du utfordringen?
Ingredienser til 6 lags kakebunn
- 375 g smør
- 675 g hvetemel
- 450 g sukker
- 9 medium store egg
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ulike pastafarger (gul, oransje, rød, grønn, blå, lilla)
Ingredienser frosting
- 200 g smør
- 300 g kremost naturell (Philadelphia)
- 750 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss melk
Slik gjør du
- Romtemperert smør piskes hvitt med sukkeret. Tilsett så egg til kremet røre.
- Ha så i mel, bakepulver, vaniljesukker og kjør til en jevn blanding. Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form (20cm).
- Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter på 180 grader.
- Sjekk med en kakepinne at den er ferdig. Vend kakebunnene på en rist til avkjøling, og eventuelt vask formene og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
Slik lager du kremfrostingen
- Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding (ikke pisk hardt, da skiller det seg), og legg den lilla kakebunnen på et kakefat. Kaken bygges opp etter regnbuens farger.
- Smør et lag frosting, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
- Jevn hvert lag så kaken ikke blir skjev. Snurrebrett gjør det lettere for deg.
- Dekk hele kaken med frosting og pynt.
Lagunen er for frihet, likeverd og mangfold.