Imponer med brownie med en vri

En saftig og god brownie som er enkel å lage. Alle liker brownie, i hvert fall en skikkelig god brownie som denne.

Denne oppskriften er tilberedt 10-12 personer. Den tar 60 minutter fra du begynner til den er klar. PS. den inneholder gluten.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 150 g lys kokesjokolade
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • 225 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ⅛ ts natron
  • 1 klype salt
  • 50 g mørk sjokolade til pynt
  • 50 g pistasjnøtter til pynt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og kle en 25 cm rund kakeform med bakepapir. Sett til side.
  2. Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele, avkjøl i 10 minutter.
  3. Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på medium hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggene og rør godt.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem inn i røren med en slikkepott.
  5. Hell røren i formen og stek i ca. 40 minutter eller til brownien er fast, men myk inni.
  6. Avkjøl.
  7. Smelt sjokolade over vannbad og hell den over kaken. Dryss til slutt over hakkede pistasjnøtter.

Tips: Stek heller brownien litt for kort enn litt for lenge for å få den skikkelig saftig innvendig.