Gjør deg klar til golfsesongen

J. Lindberg antrekk fra Scabal
Golfutstyr fra XXL
Golfutstyr fra XXL
Golfkøller og hanske fra XXL

Våren er, for mange, synonymt med golfsesongens start. I denne artikkelen får du ekspertenes beste tips til bekledning og utstyr.

Bekledning

I golfsporten er de viktigste plaggene en god bukse og et par golfsko. Buksen bør være vannavstøtende og ha mye stretch, samtidig som den bør sitte godt på. Alexander fra Scabal sier at teknisk bekledning med god kvalitet varer lenge. Det er mange som har den samme buksen i flere år, men som gjerne komplementerer med en ny pique i året.

Han sier også at landet vi bor i er en viktig faktor for bekledning. I Norge, og spesielt på Vestlandet, kan vi regne med fire årstider på en dag på banen, det er derfor lurt å tenke på dette før du går ut. Han trekker frem «layering» som det beste tipset. Det betyr at du kler deg lagvis, eksempelvis t-skjorte, fleece, vest og ytterjakke. Bygger du lag på lag er det enklere å justere etter temperatur og vær gjennom hele dagen. Det er også lurt å tenke på at det er kaldere på morgen og kveld enn på dagen når solen skinner.

Utstyr

Golf er en sport som krever tålmodighet, og det gjelder også ved kjøp av golfutstyr. Det finnes mye ekstrautstyr som gjør tilværelsen på golfbanen bedre, som håndklær (dersom du blir svett i hendene), en golftralle (enklere å håndtere ved store avstander), og mer avanserte køller. Det viktigste dersom du er helt ny er derimot å starte med et golfsett med køller, et par golfsko, en hanske og en golfbag.

Det kan være lurt å starte med et jernsett, dette er enklere å kontrollere i starten. Er køllene dyre, er de også harde og mer nøyaktige, og gir større utslag for treff. Nye jernsett er mer medgjørlige, så det lønner seg å bruke disse i starten. Det er også en god idé å starte med noen som har golfet tidligere de første gangene, sånn at du får inn riktig teknikk. De fleste golfsenter tilbyr også trenere.

Visste du at…

  • Scabal fører merket J. Lindberg? Dette er merket selveste Viktor Hovland sverger til
  • Golfklær er spesialtilpasset, sånn at du eksempelvis har god plass til golfsvingen
  • Hos XXL selger de poengblokker som er praktiske å ha med seg for å føre poeng på banen
  • Før ble golf kategorisert som en dyr sport som kun noen få tok seg råd til. I dag er det blitt en billigere sport som passer for alle!


Modell: CAPS J.Lindeberg, 600,- Scabal // VEST J.Lindeberg, 1300,- Scabal // JAKKE J.Lindeberg, 1300,- Scabal // POLO J.Lindeberg, 800,- Scabal // BUKSE J.Lindeberg, 1300,- Scabal // GOLFHANSKER Wilson, 249,- XXL // GOLFSKO Dryjoys Tour, 1399,- XXL // Produkter: GOLFCAPS Calvin Klein, 299,- XXL // GOLFHANSKE Calvin Klein, 149,- XXL // SKO Adidas, 899,- XXL // GOLFKLOKKE Marq Golfer, 21699,- Protid Iversen & Co