Ett plagg - flere antrekk

Dame med grønn blazer til jeans

Blazeren er perfekt som et av hovedplaggene i en basegarderobe. Den kan kles opp og ned, og styles på flere forskjellige måter.

Som personal shoppere opplever vi at mange synes blazeren lett kan bli litt stiv, litt business eller for pyntet. Men her er det mye å velge mellom.

Velg gjerne en blazer i myk bomulls kvalitet med en litt matt overflate, eller et grovere materiale som ull og lin om du ønsker en mer hverdagslig look. Du kan også gå for en oversized variant, som er veldig trendy nå.

Grønn blazer og kjole

Når det gjelder farge på blazeren anbefaler vi at du velger en farge som kler deg, som kan komplimentere dine personlige farger på hud, hår og øyner og som kan passe sammen med fargene i din basegarderobe.

En god basegarderobe er bygget opp på to til tre farger som passer sammen, som kan mikses og matches på tvers av hverandre og som komplimenterer dine farger.

Klesstativ med blazer, bukse sko og topper

Det vil si at når sesongens farger kommer i butikkene, så trenger du ikke en ny komplett garderobe, men et par plagg og tilbehør som kan brukes sammen med din basegarderobe. Her kan blazeren være et supert valg, sammen med belte, veske og sko - for å lage en komplett look som kan styles på ulike måter.

Dress

Hvis du går for en blazer som tilhører en dress, så prøv gjerne buksen også. De siste årene er det blitt mer og mer trendy å «dresse ned» dressen, som det å style den med en t-skjorte og noen tøffe sneakers. Da kan dressen også bli ditt perfekte reisefølge! Du kan bruke hele dressen og style den på ulike måter, samt bruke jakken og buksen hver for seg med andre type plagg.

Blazer og bukse med splitt

En blazer er også et perfekt plagg for å fremheve midjen; gi innsving i midje og rygg eller lage en illusjon om dette. Men husk: hvis du skal investere i en god blazer som skal fremheve det beste i deg, så ikke kjøp den for stor. Så lenge den er komfortabel, og du ikke mister noe bevegelighet, gå heller ned en størrelse.

En blazer skal sitte perfekt på skuldrene, i midjen, over ryggen og under bysten, den MÅ ikke kunne lukkes. Dette ser vi mange kvinner gjør, man går gjerne opp flere størrelser for at den skal kunne lukkes, når de fleste av oss aldri bruker den lukket likevel. Den skal forme deg og fremheve resten av antrekket.

Blazer med jeans

I følge gammel skreddersøm skulle lengden på ermene alltid være ned til v´en hvor tommelen og pekefingeren deles. Nå kan den trygt stoppe ved håndleddet. Da får du både muligheten til å få frem blusen, skjorten eller genseren du har under, som en fin detalj til antrekket, samt at dette er det smaleste stedet på kroppen. Det er pent å sette fokus på om du ønsker en litt nettere silhuett. Du får også frem detaljer som armbånd og klokke. En god skredder kan hjelpe deg å tilpasse blazeren.

Mange som sliter med å bruke en blazer, føler ofte at de drukner litt, at folk ser blazeren før dem og at de blir litt stiv. Dette vil løses ved å få riktig størrelse og armlengde. Da vil plagget virke mye nettere, være med å forme og fremheve, og du vil «bære» blazeren på en helt annen måte.

Blazer og skjørt

Noen synes også at skjorte-utringningen kan være vanskelig. Her er det flere muligheter, men en pen v-hals, rund hals, høy hals og ikke minst en høy kina krage med legg er kjempe fint.

- Style gjerne blazeren med en bluse med blonde detaljer, en slengbukse og noen avslappede sko, for en mykere og mer feminin look.

- Style dressen med en t-skjorte, noen små smykker i halsen, belte og noen freshe sneakers, for en sporty vår look.

- Dress blazeren opp med en lekker bluse, feminin bukse med sleng og splitt, sammen med noen tøffe pumps.

- Style blazeren sammen med en crispy skjorte, et lekkert silkeskjørt og noen fine loafers, for en pen avslappet look.

- Heng jakken over skuldrene som en del av stylingen over en pen kjole.

- Det å blande ulike strukturer og materialer i antrekket gjør underverker. Antrekket kan fort bli mye mer spennende, selv om det er i noenlunde samme fargetoner.

Blazer med hvit bukse og tilbehør

En høyhalset genser er også supert inni en blazer. Har den litt trompet ermer, så la de gjerne henge ut som en tøff detalj. Bare trekk opp ermene på blazeren, mens du holder genseren igjen - super fresht!

For en fin balanse i antrekket anbefaler vi å ikke bruke mer enn tre farger, ta gjerne opp igjen fargen i overdelen i skoene, for å få en fin helhet.

Blazer og kjole

Sist, men ikke minst - ikke vær redd for å leke deg litt og prøve deg frem. Det er ingenting som er riktig eller galt når det kommer til mote, og i hvertfall ikke personlig stil. Skap ditt eget uttrykk, og din egen stil. Det viktigste er at det er noe du føler deg vel i, som gjerne kan fremheve det beste ved deg, og få deg til å skinne!

Personal Shopper viser en ukesstyling