Sesongens trender

Dame med dressjakke og strikkegenser

Høsten er her og det betyr nye, spennende trender å utforske! Stikkord denne sesongen er chunky boots, maxi kåper, dressjakker, vester, skinn og skjortejakker.

Chunky boots

Alle trendsetterne på Instagram har fått øynene opp for track-sålen og chunky boots er nå mer trendy enn noensinne. Chunky boots finnes i flere varianter- med lavt eller høyt skaft, kraftig eller mindre kraftig såle, med eller uten snøring. De kommer i mange forskjellige farger og kan brukes til alt. Hvis du vil rocke opp en søt kjole er chunky boots`en perfekt! Da gjerne med en skinnjakke over skuldrene. Hvis du har en oversized dress (som er noe av det kuleste du kan kle deg i denne høsten) er det tøft å putte dressbuksen opp i bootsene for en kul og edgy look!

Dress/dressjakken

Dressjakken er veldig aktuell i motebildet i høst og fås i mange varianter! Ensfarget og mønstret, (blant annet i ruter som er et must i høst!) kort, lang, oversized eller skreddersydd. Oversized dressjakke krever gjerne at du har litt høyde, ellers kan du bli i overkant «bumsete». Du kan til og med bruke oversized dressjakken som en kjole! Ta et belte i livet og chunkey boots og du ser kjempekul og ut!

Vi må heller ikke glemme dressen som er et klassisk antrekk som alltid er bankers og alltid like classy. Dressen kan styles opp eller ned, alt etter hvilken stil du er ute etter!

Til jobbantrekket kan den styles med en hvit skjorte, klassiske sko, pc-veske og kule briller.

Til fritid kan den styles med hettegenser eller genser inni dressjakken, med jeans eller joggebukse isteden for dressbuksen og med sneakers eller chunky boots. Ikke glem stor veske og et kult hodeplagg (strikkelue, bøttehatt eller et silkesjal).

Til fest kan du gjerne bruke en lekker bh som synes under dressjakken eller blonde/silke/gjennomsiktig topp. Du kan også droppe dressbuksen og ha en kort silke-underkjole under. Sexy feminine sko, veske og smykker blir det perfekte tilbehøret!

Maxi-kåper

Skal du investere i ny kåpe i høst, gå for en oversized modell! I år skal kåpene helst være fotside eller knelange, gjerne i materialer som ull eller skinn. Disse kåpene er perfekt å bruke over absolutt alt du har i garderoben: over kjolen, skjørtet, dressen, jeansen, joggebuksen og hettegenseren. Den mest tidløse varianten er selvfølgelig en ensfarget, men finner du en rutete du liker blir du høstens kuleste!

Hvis du vil style kåpen på forskjellige måter kan du ta på et tøft belte eller silkesjal i livet for en innsvinget silhuett.

Ruter

Er du interessert i høstens catwalk-trender, kan vi gi deg et hot tips; RUTER! I så å si alle motebutikkene i Lagunen finner du en eller annen variant med ruter. Enten det er kåper, dressjakker, bluser, sjal eller bukser. Er du den vågale typen kan du kombinere lag på lag med ruter, er du mer forsiktig kan du gå for en ensfarget kombinasjon.

Å bruke et mønstret plagg spriter opp et hvert antrekk og gjør det mye mer spennende. Bruk for eksempel en rutet bukse/skjørt med en stor deilig strikkegenser og kåpe utenpå. Eller hva med en rutet skjorte/bluse sammen med skinnbukse? For ikke å snakke om en rutet oversized dressjakke med t-shirt og jeans til…. Say no more, vi er solgt!

Bluser

Søte bluser med lekre detaljer kan du velge og vrake i denne høsten! Vi husker «Diana-kragen» som herjet på 80-tallet og alle skulle ha. STORE krager var et must, og den er tilbake for fullt denne sesongen! Vi tror nok ikke Diana hadde kombinert «krage-blusen» med en skinnbukse, men det er en tøff kombinasjon som gjør antrekket kult og edgy. Bruk gjerne en strikkevest og stor deilig kåpe utenpå. Det er også fint å style disse blusene med både skjørt og jeans og kombiner med tilbehør for å få stilen du ønsker.

Vi må også nevne den klassiske hvite blusen som kommer i lang variant, superfin under vesten som er kjempeaktuell i høst! Denne sesongen finner du også bluser med andre detaljer som puffermer, blonder, rysjer og sløyfer i deilige kvaliteter.

Strikkevest

Strikkevesten har definitivt gjort comeback i år! Hvis du ikke har anskaffet deg en strikkevest allerede bør du være kjapp. Motebutikkene i Lagunen har problemer med å skaffe nok av årets store trend. Bruk vesten til 70-talls slengbuksen, over t-skjorten, sammen med skinnbuksen og jeansen, over skjorten inni dressen, til den søte kjolen eller på bar hud. Uendelige med muligheter, så her er det bar fantasien som setter grenser!

Strikkegensere

Ingenting er som å ta på seg en stor deilig strikkegenser eller strikkejakke på kalde høstdager! Fantastisk å kombinere med blant annet skinn, ull og silke. Du finner mest av de klassiske ensfargede, men også med små detaljer som puff på skuldrene og vide armer. Enkelte merker har også strikkeplagg med mønster som er typisk «fjell/hytte» inspirert. Minner også om Dale of Norway som vi er så heldig å ha her i Lagunen, de har den nydeligste stikk i fantastiske kvaliteter som er kjempeaktuelt nå når vi går vinteren i møte!

Skinn

Skinn er heldigvis like aktuelt i høst som det har vært i tidligere år! Vi elsker å kombinere det «røffe» materialet med feminin silke og deilig strikk. Skinnbuksen er også kjempefin sammen med en enkel hvit skjorte eller t-skjorte og noen kul sneakers. Skinnjakken er en evig klassiker og «røffer opp» enhver søt kjole. Du finner varianter av glatt og semsket skinn i mange fargekombinasjoner. En stor trend er også skinnskjorten! Du kan bruk den kneppet igjen, åpen med en t-skjorte under, som en jakke eller under en strikkegenser.

Transparent

I høst skal det være sexy. La den lekre bh synes og erstatt partykjolen med en i «undertøystil» i silke og blonder. Men vær forsiktig med stylingen- det er en hårfin balanse! Husk at det skal se elegant og classy ut, «less is more».

Skjortejakke

Skjortejakken er perfekt nå i overgangen fra sommer til høst og du finner den over alt i motebutikkene. Den er kjempepopulær og finnes i lange og korte modeller, rutemønstret og ensfarget. Kan virkelig brukes til alt! Skjortejakken er tøff å style med chunky boots eller sneakers, sammen med en stor deilig strikkegenser eller som skjorte over jeans, jogge/skinnbukse eller skjørt. Funker selvfølgelig også over kjole. Et must i høst!