Få inspirasjon til halloweenfesten

tre ballonger som utgjør ordet BOO
Godteri i en skål
Bruk godteri – for eksempel gummitenner, mark eller sure dødningshoder – som pynt.

Årets skumleste dag er rett rundt hjørnet, og kanskje har du planlagt en fest? Med disse tipsene vil gjestene få en halloweenfest de sent vil glemme.

La maten være midtpunktet

Dersom du skal arrangere halloweenfest, er sjansen stor for at du skal servere mat eller drikke – eller begge deler. I så fall er dette et godt utgangspunkt når du skal pynte resten av huset eller leiligheten.

Fyll bordet med skumle halloween-muffins du har laget selv, eller hva med å lage en kul kistekake og sette den frem, slik at gjestene kan beundre den frem til den skal spises?

En god punsj hører også med når du skal arrangere halloweenfest. Vil du imponere gjestene, lager du en rød punsj og fyller den med lekeøyne og godterimark. Du kan også bruke blåbær og bringebær.

Tips! Fyll en gummihanske med vann og legg den i fryseren. La den ligge der til den har blitt til is. Fjern deretter gummihansken og legg ishånden i punsjen.

For at festbordet skal bli komplett, kan du pynte med spindelvev og små, ekle edderkopper. Det går også an å bruke halloweengodteri (for eksempel gummitenner, mark og sure dødningshoder) som pynt.

Bord pyntet med ulike halloween-kaker og godteri
Lag halloweeninspirert mat og bruk det som pynt til halloweenfesten.
Et gresskar som er malt hvitt, med pynt rundt seg
Pynt med gresskar både inne og ute.
Et barn som lager dekor for halloween
Lag flaggermus og Frankenstein av gamle doruller.

Pynt med gresskar

Gresskarlykter ved inngangspartiet hører selvsagt med til halloweenfeiringen. De siste årene har det imidlertid blitt populært å pynte med gresskar både inne og ute – gjerne i forskjellige størrelser. De store gresskarene blir som regel brukt som lykter, mens de små gresskarene, også kalt dekorasjonsgresskar, er flotte til borddekking.

Lag din egen pynt

Selv om butikkene bugner av skummel halloweenpynt, er det både morsomt og enkelt å lage sin egen pynt. Et godt tips er å spare på tomme doruller. Disse gjør seg nemlig godt som både Frankenstein og søte flaggermus. Sistnevnte er barnas favoritt, så her er det bare å forberede seg på at pynten vil stå en stund.

Ønsker du å gjøre en enklere variant, kan du klippe ut flaggermuser fra et svart papir. Fordelen her er at du selv kan velge både form og størrelse. Disse er perfekt til å legge på bord og andre flater som måtte passe. Du kan også klippe ut gresskar eller små øyne hvis du heller vil det.

Tips til festen

  • Lag en spilleliste med skummel musikk før gjestene ankommer
  • Fjern etiketten fra tomme vin- eller ølflasker og bruk det som lysholdere. Bruk et annet lys til å dryppe stearin nedover flasken og lyset som står i.
  • Bestem deg for et fargetema før du går til innkjøp av mat og pynt, for eksempel oransje eller rød.
Person som sitter ved et bord og klipper ut flaggermus til halloween
Klipp ut flaggermus og bruk det som pynt.