Typete gaver til far

Far og jente leser bok

Fortell oss hvilken type pappa du har, og vi skal vise deg den perfekte farsdagsgaven.

Dagen vi hedrer pappaene våre med litt ekstra oppmerksomhet er på trappene, og selv om vi vet at far garantert er fornøyd med en ekstra klem og god frokost, er det gøy å slå til med en gave du vet han vil elske. Det er jo lite som slår følelsen av å gi bort en gave som treffer blink!

Saumfarer du internett etter en slik gave i dette øyeblikk, kan du stoppe opp nå. Vi har nemlig tipsene du trenger til akkurat din pappa.

Gavetips til den gode far
GAVEKORT kjøpes i Kundeservice eller gavekortautomater i senteret // MORGENKÅPE 1795,- Lexington // TØFLER Ugg Scabal // PAPPA KRUS Lykketegning, 199,- Tilbords

1. Den gode pappaen

Dette er den lune og gode pappaen du alltid kan snakke med. Han som aldri sier nei takk til en filmkveld i godstolen med deg, og som mer enn gjerne disker opp en høstgryte til hele familien på søndager. Han trives aller best foran peisen, og har stort sett alltid både en god bok og en skål med sjokolade på lur.

En sånn pappa vil elske å få et par hjemmestrikkede sokker – og han kommer til å bruke dem til de er hullete. Er ikke strikking noe for deg, kan du selvfølgelig gå til innkjøp av et par varme ullsokker også, eller tøfler – hvis det er mer hans greie. En av høstens romaner vil heller ikke slå feil.

Tech pappaen

2. Tech pappaen

Pappaen din elsker alle dingser og tjenester som gjør hverdagen lettere – og morsommere. Bak ethvert kjøp ligger det mye research, og når han først kjøper noe er det alltid det beste. Han følger nøye med på alt Elon Musk finner på med SpaceX, og er en ivrig lytter av Teknisk Ukeblad sin podcast.

Gavetips til tech pappaen
SMARTKLOKKE Fitbit Charge 4 storm, 1290,- Power // APPLE TV 1690,- Power / Elkjøp // AIRPODS med ladeetui, 1450,- Eplehuset // MESH RUTER Asus 2 ruter med dekning opptil 510 kvadratmeter, 4490,- Power

Pappaen din er med andre ord oppdatert på det nyeste innenfor teknologi, og om han ikke allerede har begynt å gjøre om huset til et smart-hjem, kan du kickstarte det nå. En smartkontakt kan brukes både til å skru på lamper og til å styre temperaturen på panelovnen med mobilen. Vil du slå på stortromma, eller har mulighet til å spleise med andre familiemedlemmer, kan dere kjøpe en smartlås til døra. Det vil gjøre det lettere for hele familien, og far vil bli i ekstase!

Handy pappaen

3. Handy pappa

Når du ser for deg pappa har han gjerne en blyant bak øret og en spiker i munnviken. Han har alltid et prosjekt på gang, og har ingenting imot å bruke fritiden til å mekke bil eller snekre sammen et nytt rekkverk til verandaen.

Han stiller opp med verktøykasse og tilhenger når du skal pusse opp eller flytte, og vet akkurat hva du skal gjøre hvis vasken lekker eller varmekablene streiker. Dette er pappaen du alltid har på speed dial om det skulle være noe, og han fortjener all den oppmerksomhet han kan få.

Gavetips til handy pappaen
VERKTØYKASSE Ironside 50x23x26cm, 249,- Jernia // MUTTERTREKKER RIW18X-0 One+ HP, 2099,- Jula // PIPESETT 34 deler Bahco S330 3:8+1:4", 498,- Obs Bygg

Den perfekte gaven til en praktisk handy-pappa er naturligvis et flunkende nytt verktøy. Bare husk å ta med byttelapp, for denne typen vet akkurat hva han vil ha! En myk fleecegenser som kan holde ham varm mens han fikser og ordner er også et godt tips. Eventuelt kan du snu på flisa og anse farsdagen som en anledning hvor du varter opp eller stiller opp for ham.

Frilufts pappaen

4. Friluftspappaen

Du lærte deg å bruke kart og kompass som barn, og har vært på så mange familieturer med telt at du helt har mistet tellingen. Sånn er det å ha en pappa som helst bruker hvert ledige minutt i skog og mark. Enten hans spesialitet er fluefiske, stisykling, padling eller langrenn, så kan vi love deg at han vil bli glad for noe som kan brukes på tur.

Gavetips til friluftspappaen
JAKKE, Ortovox 3599,- Sport Norge // SKINNHANSKER Ortovox, 1599,- Sport Norge // TURSKO La Sportiva Ultra Raptor, 2699,- Sport Norge // REINSDYRSKINN 1299,- XXL // BAG, Norrøna, 90L, 1999,- XXL

En ny fiskekrok, et par nye sykkelhansker, ullundertøy, eller varmende ullsokker er nødvendige gaver for friskusen. Deler du pappas kjærlighet for frisk luft, kan du også gi bort en opplevelse sammen med deg, som for eksempel en hytte-til-hytte-tur i fjellet vs Turistforeningen.

Gourmet pappen

5. Gourmet pappaen

Når din far inviterer til middag, da kommer folk. Pappaen din er nemlig en kløpper over grytene, og han lyser opp om han får fortelle om måltidet han har tilberedt. Han handler helst lokalt og kvier seg på ingen måte for å bruke penger på råvarer av høy kvalitet.

Gavetips til gourmet pappaen
KAFFEMASKIN Sjøstrand, 2999,- Tilbords // SKINNFORKLE 1499,- Traktøren Kjøkkenutstyr // AICHAS SALATFANTASIER - mer salat på alle fat, 449,- Ark // ELEKTRISK MELKESKUMMER Sjøstrand, 999,- Tilbords // FARSDAGSKAKE med slips, 435,- Lie Nielsen

Skal du kjøpe gave til denne pappaen bør du gå for noe som tilfredsstiller smaksløkene: En god olje, en kurv full av delikatesser – eller kanskje noe du har laget selv? Anstrenger du deg for å lage et deilig syltetøy, en god hummus eller syltet rødløk og overrekker dette på et fint glass med sløyfe på, kommer han garantert til å bli både imponert og glad. Skal du slå på stortromma, kan du også invitere ham med ut på en fin restaurant eller på et kokkekurs med en kokk han ser opp til.

Sporty pappaen

6. Sporty pappa

Sist, men ikke minst, har vi den superspreke pappaen. Enten han har drevet med det hele livet, eller begynte etter fylte 40, er Sporty pappaen et fenomen mange kjenner til. Han er lidenskapelig opptatt av å holde seg i form, og enten det er å sykle til og fra jobb eller å løpe halvmaraton, så prioriterer han å bruke tid på det.

Gavetips til sporty pappaen
GENSER Bjørn Dæhlie, 1199,- Intersport / Sport Norge // TERRENGLØPESKO Spikecross 3 CS, m:pigg, 1699,- XXL // SMART HOPPETAU Tangram Rookie, 499,- Eplehuset

Denne sporty fyren blir i hundre av alt som kan gjøre ham raskere, både når det gjelder teknisk utstyr og klær. Vanntett etui til smarttelefonen, bluetooth ørepropper eller ny rem til treningsklokka vil garantert falle i smak. Han bruker mye treningstøy, så et nytt sett med t-skjorter eller sportssokker er også gull.

Vi har det du trenger til farsdag. Velkommen innom!