Slik kan du dekorere bryllupsbilen

Sort bil med hvit dekorasjon
Hvit bil med just married skilt bak

Til den store dagen må bryllupsbilen pyntes – og vi gir deg tipsene til pynt og dekorasjoner som gjør at dere kan kjøre fra vielsen med stil.

Enten dere planlegger å ferdes fra vielsen i en eksklusiv luksusbil, en gammel veteranbil, en moderne elbil eller en helt ordinær småbil, er det stas å pynte bilen litt ekstra på bryllupsdagen.

Dette kan jo fort bli deres mest minneverdige biltur noensinne, så det er ingen grunn til å spare på kruttet. Heldigvis skal det ikke så innmari mye til for å gjøre bilen klar til bryllupsdagen!

Et slep som lager litt leven, en praktfull sløyfe eller noen ballonger eller blomster kan gjøre underverker – og kan dessuten enkelt tilpasses rammen for deres store dag.

La boksene buldre

Den gamle tradisjonen med å ha blikkbokser festet i en snor bak bilen ble opprinnelig til for å skremme bort onde ånder og sikre at brudeparet var trygge på sin ferd inn i fremtiden. I dag brukes det nok mest for å lage litt liv og gjøre omgivelsene oppmerksomme på det ferske ekteparet.

Dette er en artig tradisjon som både er enkel og rimelig å fikse. Velg blikkboksvarianter som passer til akkurat deres dag: Har dere en rustikk ramme på bryllupet, kan dere bare spare på tomme hermetikkbokser og bruke dem som de er – eller kanskje samle opp noen tomme brusbokser og male dem?

Er bryllupet av den mer romantiske, shabby chic-sorten, kan dere lage egne etiketter i pastellfarger, skrive noe søtt på dem og lime disse på blikkboksene.

Og vil dere gjøre dere ekstra flid, kan dere lage små sløyfer av tyll som dere knyter langs snorene, før dere fester blikkboksene i endene. Det er også mulig å kjøpe ferdige blikkbokser med eller uten trykk i butikker som selger festartikler.

Fest boksene i én eller flere snorer som dere enten knyter fast i hengerfestet, eller fester inne i bilen så de kan henge ut gjennom bagasjeluken. Uansett er det lurt med litt lengde på snoren, sånn at ikke boksene spretter opp og lager riper i lakken på bilen.

Rull i vei med ville vekster

Få ting er så dekorativt som blomster og blader – og hvis du gifter deg om våren eller sommeren, finnes det jo flust av nettopp det. Plukk for eksempel sammen noen kvister med bjørkeris som du binder sammen og fester rundt sidespeilene, fyll platen i bagasjerommet med liljekonvall, eller fest små blomsterbuketter i dørhåndtakene på utsiden og rundt nakkestøttene inne i bilen.

Vil du slå skikkelig på stortromma, kan du også få laget en stor blomsterkrans-, bukett eller et rose-hjerte som kan festes foran eller bak på bilen.

Blomsterbutikken kan hjelpe deg med å lage krans eller oppsats

Blomstene må jo ikke være ekte, heller. Du kan også få kjøpt plastblomster som du kan klippe av stilken på og feste med sterk dobbeltsidig tape, slik at det ser ut som de ligger strødd over panseret. Eller hva med å gå til innkjøp av blomster- eller bladgirlander som du kan dandere foran eller bak på bilen?

Sort bil med hvit dekorasjon på håndtakene
Små detaljer utgjør store forskjeller.
Bil med hermetikkbokser bak seg på en gresslette
Svart bil med hermetikkbokser hengende bak
Brud sitter i en bil uten tak

En sløyfe på rumpa

Hvis du er ute etter ett blikkfang fremfor masse småpynt, kan en stor tyll-sløyfe bak på bilen være tingen. For å komponere sammen en diger sløyfe trenger du bare hvitt sløyfebånd og en saks.

Hvordan du skal få festet sløyfa avhenger av hva slags bil dere skal kjøre, men den kan for eksempel festes på innsiden av bagasjeluka, knytes fast i vindusviskeren (som dere i så fall ikke kan ta i bruk, selvfølgelig), eller ved hjelp av dobbeltsidig tape.

Si det med ord

Påskriften «Just married» eller «Nygift» hører gjerne med når brudeparet kjører avsted, og dette kan løses på ulike måter. En mulighet er å gå til innkjøp av en krittpenn eller en whiteboardtusj og skrive det rett på bakruta. En annen er å kjøpe eller lage en banner, og feste denne på innsiden eller utsiden av bakruta.

Du kan også lage et skilt av for eksempel papp eller en planke. Små bokstav-ballonger kan også brukes for å kommunisere noe kort og konkret – som for eksempel «Yes», «Nygift» eller «Hurra». Og vil dere understreke budskapet ytterligere, kan skiltet, banneren eller ballongbokstavene suppleres av girlandere med dusker.

Ballongferd

Ballonger er alltid gøy og egner seg utmerket for å utsmykke bryllupsbilen. Kjører dere av gårde med en bunt store gassballonger vaiende bak bilen, kommer dere garantert til å bli lagt merke til!

Velg farger og type ballonger som står i stil med bilen og temaet for dagen. Er det pastellfarger som gjelder? Svart og hvitt? Gjennomsiktige med gullfarget konfetti inni? Røde hjerteformede ballonger? Eller kanskje en fargesprakende bunt? Her er det bare kreativiteten som setter grenser!