Meny
 
skolesekker som ligger på benker

Når er det på tide å bytte skolesekk?

Hvor lenge skolesekken varer kommer helt an på aktivitetsnivå, hvor mye sekken brukes til andre ting og hvor mye barnet ditt har vokst siden sekken var ny. Her er noen generelle tips til kjøp av skolesekk til de ulike klassetrinnene.

 

Flotte Norskdesignede skolesekkene fra Frii of Norway! De er de letteste på markedet til 1. klassingene og har så fine print. Du finner dem hos Sprell.

 

 

Beckmann sine sekker finner du hos Norli, Ark, Lekia, Morris og Stensrud. Fjellraven finner du hos Stensrud. 

  

Her kan du lese mer om sekk til førsteklassingen din.

Bilde fra Beckmann. 

3. – 4. klasse

En skolesekk passer gjerne i ca. to år, men dette er ingen absolutt regel. Hvis sekken fremdeles sitter godt på kroppen når den fylles med flere bøker, må man ikke kjøpe ny. Det som er viktig at man kontrollerer passformen når barnet plutselig strekker seg i høyden. Et annet nytt moment er gymtøy. Det er vanlig å begynne med gymtimer som krever klesbytte og gymsko i tredje klasse. Det innebærer at sekken må ha plass til en egen «gympose» eller man velger en skolesekk hvor man kan feste gymposen utenpå.

 

 

Hovedregel uansett alder:

  • Sjekk jevnlig sekkens passform på ryggen til det barnet som skal bruke den.
  • Ha alltid med barnet slik at skolesekken kan prøves og tilpasses av våre dyktige butikkansatte.

 

5. - 7. klasse

Mange elever har nå lov til å sykle til skolen når de går på mellomtrinnet. Da er det om mulig enda viktigere at den tunge skolesekken sitter tett på kroppen. Det kan være farlig hvis en løs, tung skolesekk forårsaker plutselige vektforskyvninger som påvirker balansen når man sykler i trafikken.

 

 

Du finner sekkene fra Beckmann hos oss!

På vårt senter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 04 august 2020