Meny
 

Antrekk til første dag i første klasse

Første dag i første klasse er et av livets største øyeblikk. Du kan kanskje selv huske følelsen du hadde når du som seksåringen så deg i speilet, med antrekket på og smilet på lur, klar for skolestart. Vi forteller deg hva du bør huske på når du skal kjøpe antrekk til førsteklassingen.

Jente som snurrer foran speilet i blomsterkjole

"Første dag i første klasse, det er vi som står her nå. Vi skal lære oss en masse, vi sier klar og ferdig, gå!"

Slik har artist og låtskriver Hogne Moe lært oss å synge inn den store dagen. Første dag i første klasse er en spennende dag, preget av flaksende sommerfugler i magen på debutantene. Antrekket til skolestart skal på og kamera er med for å forevige øyeblikkene. 

 

Skal dere gå til innkjøp av nytt antrekk til skolestart, er det lurt å huske at det er klær som også skal brukes resten av året. Hverdagen på barneskolen består av masse lek og løping som fører til slitasje på klærne. Klesskapet må derfor bestå av plagg som er praktiske og slitesterke.

Les også denne artikkelen for å få tips til valg av skolesekk til første klasse.

Velg smart

Barn har ofte sensitiv hud, de er mye i aktivitet og det kan bli lange dager på skolen etterfulgt av aktivitetsskole/skolefritidsordning. Det er derfor viktig at barna er kledd i komfortable plagg og behagelige tekstiler.

 

For best komfort og lang levetid bør du velge plagg produsert av rene kvaliteter, men det finnes alltid unntak. Dersom plagget for eksempel inneholder 5% elastan, trenger man ikke å bekymre seg. Velger du for eksempel viskose, som er et semi-syntetisk stoff uten stretch, vil litt tilførselen av elastan gjøre plagget mer føyelig og dermed slitesterkt som vil forlenge levetiden (gitt at man følger vaskeanvisningen). Dersom plagget for eksempel består av en 50/50 blanding av naturlige og syntetiske fiber, vil dette gå på bekostning av plaggets holdbarhet og anbefales derfor ikke.

Husk også at kvalitet og pris ikke alltid henger sammen. En god pekepinn er alltid å sjekke på lappen festet i plagget, hvilke materialer det er produsert av. Visste du at Kappahl var den første motekjeden i verden som ble miljøsertifisert. Deres første økologiske kolleksjon kom allerede i 1993, og nå selger de millioner av bærekraftmerkede klær hvert år. Alle plaggene er merket, slik at det er lett å ta et bærekraftig valg. Cubus føler også utviklingen og produserer i dag masse i økologisk bomull. Yes, det liker vi!

Husk å sette navnelapp i plaggene. Dette har du kanskje gjort i flere år allerede, men det er fortsatt like viktig når barnet begynner i første klasse.

Favorittfargen

La barnet velge fargene, så blir det kanskje hakket lettere å få på plaggene på morgenen. Mønster, striper og dyr har en tendens til å bli storfavoritter blant de yngste.

Husk å kjøpe regntøy

... og her finner du liste over alt utstyr man trenger til første klasse

 

På vårt senter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 30 juli 2020