Meny
 
Pavlova

En frisk kakedrøm

Pavlovakaken som både ser og smaker helt fantastisk!

Ingredienser 

·         4 stk eggehvite

·         250 g sukker

·         2 ts maizena

·         1 ts hvitvinseddik

·         Fløte

·         Vaniljesukker

·         Dine favorittbær og -frukt

 

Fremgangsmåte

 

Denne kaken er enkel å lage og vil garantert imponere gjestene dine.

Forvarm ovnen på 120 grader på over og undervarme. Ha klart stekeplate med bakepapir hvor du tegner opp en sirkel på ca 26 cm.

 

Ha eggehviter i en ren bolle, gjerne av rustfritt stål eller glass. Pisk det sammen, når skummet begynner å få stive topper tilsetter du litt og litt sukker – pisk til blandingen er jevn og sukkeret er oppløst (pass på å ikke piske for lenge). Til slutt vender du forsiktig inn maizena og hvitvinseddik i marengsen.

 

Fordel blandingen i sirkelen, stek kaken i ca 80-90 minutter på nederste rille. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i ovnen til den er avkjølt (eventuelt sett døren på gløtt). Rett før servering pyntes kaken med krem og topping.

 

Krem: pisk fløte og 1 ts vaniljesukker, ønsker du en syrligere krem kan du blande inn litt sitron- eller limesaft.

 

Topping: Som topping bruker du en blanding av dine favorittbær og -frukt. Her har vi brukt mango, blåbær, pasjonsfrukt og kumquat, og pyntet med friske mynteblader. Sammen gir dette en syrlig og frisk smak med den søte marengsbunnen. Velbekomme!

 

Lekker servering

 

 

Alt fra Kitch'n i 4. etasje: Rosendahl, grand cru fat m/stett 33cm VEIL. PRIS KR 569,- // Aida, raw bestikksett 16 deler gull VEIL. PRIS KR 799,- // Rosendahl, grand cru serveringsfat 32cm VEIL. PRIS KR 299,-

 

Det er trendy som aldri før med servering av overdådige kakekreasjoner eller hjemmelaget smågodt som makroner og cupcakes i oppsatser eller på stettfat i beste "mormor-stil". Disse kakefatene fra Grand Cru gir rikelig plass til kake og kakespade, og massevis av deilige bær. Også velegnet som fruktfat. En god gaveidé til kakeglade mottakere - og til alle andre som setter pris på dansk kvalitetsdesign. 

 

Kilde: Kitch'n - Oppskrift og bilder er lånt fra Rosendahl. 

Sist endret - 30 april 2019