Meny
 
xxl treningsguide

Treningsguide fra XXL

XXL sin treningsguide er full av inspirasjon, trender, tips og gode råd. Her er fem store treningstrender. Klær og utstyr for trening kan du kjøpe hos XXL sin nye butikk i 4. etasje.

Hardt, naturlig, enkelt og funksjonelt er stikkord for en av de heteste treningstrendene. Har du en kropp, har du sesongens mest aktuelle treningsredskap, ifølge American College of Sports Medicine, som hvert år setter sammen en oversikt over de viktigste treningstrendene. 

1. Trening med egen kroppvekt

Calisthenics, trening med egen kroppsvekt, som gir en sterk og fungerende hverdagskropp, skyller nemlig inn som en bølge over treningsverdenen nå. HIIT, høyintensitetstrening, er fortsatt i vinden, med effektive økter som gjør deg sterkere, mer eksplosiv og utholdende, og det gjerne på mindre enn 30 minutter. Ideelt for deg som sliter med tidsklemma.

 

Bilde av dame som trener med ball

2. Eksplosiv trening

Tiden vår har aldri vært så verdifull som den er nå, og trening som gir bedre resultater raskere er viktig både for trenere og for aktive idrettsutøvere. Men vi vil også gjerne bli inspirert, utfordret, føle at vi er en del av noe større, og ikke minst ha det gøy mens vi trener. 

 

Casall HIT står for Casall High Intensity Training, et treningskonsept som er utviklet for å gi bedre styrke, utholdenhet og eksplosivitet til alle som vil ta treningen sin til et nytt nivå. Det spiller ingen rolle om du er en erfaren idrettsutøver, personlig trener eller bare en vanlig mosjonist, om du trener deg opp til triatlon, ekstreme løp, lagsport eller bare vil komme i bedre form.

 

Alle HIT-redskapene har egen, unik funksjonalitet for å oppnå et bestemt treningsresultat. De er effektive, enkle og sikre i bruk, og de kan tilpasses etter motstand og størrelse.

 

Dame som trener armer

3. Tren inne hele året

Det er gøy å trene ute når været er bra, men ved å ha en tredemølle hjemme senker du terskelen for å få gjennomført løpeturen eller intervalløkta, enten det er dårlig vær eller tidsklemma som gjør det utfordrende å få trent.

En mølle som passer deg

For å få en best mulig treningsopplevelse er det viktig å finne en tredemølle som passer deg og ditt behov. Løpebåndet må være langt nok for deg og ditt løpssteg. En aktiv løper med langt løpssteg trenger en lengre og mer robust mølle enn en med korte bein som kun går på mølla.

 

Hvor godt dempet løpebåndet er, vil også variere fra mølle til mølle, og hvor mye demping du trenger avhenger av både personlig preferanse og om du sliter med for eksempel knær eller rygg. Ikke glem motoren. Jo lengre og raskere du løper, jo viktigere er det å velge en mølle med stor nok motorkapasitet.

Flere funksjoner gir mer treningsvariasjon

Skal du gå på mølla, er det ikke sikkert du trenger en avansert variant, men jo flere funksjoner og programmer, jo mer variasjon får du i treningen din, og jo lettere er det å holde seg motivert over tid. Ta også hensyn til møllas makshastighet. For noen vil 10 km/t holde, men for deg som løper fort og trener intervaller, vil du ofte ha behov for det dobbelte. På de fleste møller kan stigningen justeres fra 0-10%. 10% er en bratt motbakke og vil være tilstrekkelig.


Et godt og oversiktlig display, med knapper som er tydelige og enkle å trykke på under aktivitet, vil også gjøre treningsopplevelsen bedre. I varehusene våre kan du både teste møllene og få riktig veiledning, slik at du finner den rette tredemøllen for deg.

4. Sterkere mage - tre fine mageøvelser

Crunch – En crunch starter som en tradisjonell sit-up, men du går kun én femtedel av veien du gjør i en sit-up og korsryggen forlater aldri bakken. Dermed trener du magemusklene isolert, i motsetning til i en sit-up, der hofteleddsbøyerne gjør en stor del av jobben og magemusklene ofte ender med å kun jobbe statisk.


Rumpehev – Dette er en øvelse som gir magemusklene mye å jobbe med. Ligg på gulvet med beina i været. Løft rumpa, og bare den, fra gulvet, og senk den igjen.


Planken – En klassiker som trener hele kjernemuskulaturen. Men for å få en god effekt er det viktig at teknikken er på plass. Rumpa skal ikke skyte i været, og magen skal heller ikke henge ned. Husk at du ikke bør kjøre mageøvelser hver dag. I likhet med andre muskler trenger også magemusklene hvile og restitusjon for å bygge seg opp.

 

Pass på at du alltid er nøye med teknikken. Får du vondt i nakke eller rygg når du gjør øvelsene, er sannsynligheten stor for at du gjør øvelsen feil og aktiverer feil muskulatur.

 

5. Råsterk med Crossfit

Vil du bli smidigere, sterkere, mer koordinert og få bedre kondisjon? Da er crossfit tingen for deg.


Prinsippet er enkelt. Høy intensitet kombineres med funksjonelle øvelser og konstant variasjon, for en treningsform som raskt transformerer kroppen din. Du får en kropp som er gjennomtrent, sterk og rustet til alt fra hverdagslige utfordringer, som å bære handleposene hjem fra butikken, til å takle fysiske utfordringer, som tøffe hinderløp og crossfitkonkurranser.

FAKTA OM CROSSFIT

  • En time varer i ca. 60 minutter
  • Crossfittime inkluderer oppvarming, teknikktrening og selve økten - Workout of the Day (WOD)
  • Ulike øvelser som blant annet markløft, knebøy, énhånds håndstående og tauklatring
  • Variert trening med stadig nye og krevende utfordringer
  • Trener alene, men sammen med andre
  • Sosial og inkluderende treningsform

XXL Sport og Villmark

Kom innom XXL Sport og Villmark hos oss på Lagunen Storsenter, vi hjelper deg med å finne riktig utstyr og bekledning.

 

Velkommen!

Sist endret - 12 januar 2019