Meny
 
Pet day ti mest stilte spørsmål

10 MEST STILTE SPØRSMÅL I DYREBUTIKK

Dyrebutikken Min Beste Venn har laget en oversikt over de mest stilte spørsmålene de får i butikken og gir deg selvfølgelig svaret på spørsmålene. Her finner du masse nyttig informasjon! 

1. Hvordan få slutt på røyting?

Nå er vi midt i den verste røyteperioden både for katter og hunder. Det vi anbefaler for å redusere røytingen er i bunn og grunn et godt tørrfor helst med litt fiskeolje over (vi har fiskeolje fra non-stop og Grizzly), og ikke minst en god børste som tar underullen og hårene som de skal miste. Røyting kan også være et tegn på mangel i kosten. Røyter hunden/katten året gjennom ville vi anbefalt å endre type tørrfor og alltid tilføre fiskeolje.

 

 2. Hva kan jeg bruke på hund/katt for å forebygge flått?

Her finnes det masse gode og naturlige produkter som funker bra. Først og framst ville vi anbefalt Verm-x som er kosttilskudd til hund og katt som forebygger innvollsorm men også flått. Dette er en urte godbit du gir hver dag, helst året gjennom for maksimal effekt. Ellers selger vi milde dråper som ikke er skadelig for barn eller dyr. Det nyeste på markedet er en brikke man fester i halsbåndet på dyret som sender ut en ultralyd som holder både lopper og flått unna. Man kan gjerne kombinere disse produktene med en god hunde/katte shampoo som inneholder lavender og tea tree oil som er sterke dufter flåtten ikke liker.

 

 3. Hvordan kan jeg få hunden min til å gå fint i bånd?

Her handler det om tålmodighet og masse trening. Det første vi frarådet om man skal få en hund til å gå fint i bånd er flexibånd. Når man bruker flexibånd lærer man hunden sin og alltid gå foran. En fin måte å starte treningen på er å kjøpe en god tursele, gjerne med feste foran på brystet (Non-Stop seler har dette) slik at hunden blir snudd rundt hver gang den trekker. Bruk gjerne et kobbel mellom 1-2 meter slik hunden ikke får for mye spillerom. Når man får snudd hunden mot seg, er det lettere å få kontakt og dermed lettere å trene.

 

 4. Hvordan forebygge tannstein/ dårlig ånde?

Vi anbefaler alltid å pusse hver dag på din hund/katt. Dette forebygger både at tannsteinen setter seg, men også tannkjøttsykdommer som over 80% av hunder/katter får i løpet av livet sitt. Dette er sykdommer som ikke alltid er like lett å se ettersom det skjer på innsiden og ikke utsiden av tannkjøttet. En god tannkrem tilpasset hund/katt smaker godt, og virker etter tannpussen (Bucadog/katt). I samme serie finnes det også tyggeben (bucatygg) som har enzymer i seg som ligger og gjør plakken porøs, slik at den ikke setter seg så lett. Eukanuba tørrfor har virkestoffet polyfosfater som gjør at belegget ikke fester seg like lett.

 

 5. Er hunden/katten min overvektig? I Såfall hva kan jeg gjøre?

På både hund og katt skal man kunne kjenne lett ribbebena på siden. Det å holde en hund/katt i normal vekt er alfaomega for at dyret skal få et friskt og langt liv. Har først dyret blitt overvektig vil vi anbefale et mektig men magert for i en periode, og ikke minst gi dyret mye aktivitet. Mange glemmer at godbiter også er kalorier, det er ofte er folk gjør feil. Gir masse godbiter og glemmer å gå ned på mengde tørrfor. Skal man gi godbiter bør du gi magre, rene produkter. Som eks. tørket fisk, kalkun eller oksehud.

 

 6. Hvordan vet jeg at hunden/katten min får i seg rett mat?

Et godt fôr skal bidra til blank pels, fine tenner, sterke muskler, god fordøyelse, sterkt skjelett, fin hud og et godt immunforsvar.

Om hunden/katten din har alle disse tingene, er sjansen stor for at du bruker riktig fôr! Det viktigste er at hovedingrediensen er kjøtt, og at hunden/katten får tilpasset kaloriene til hvor høyt aktivitetsnivå dyret har, og eventuelt andre behov (allergier etc.).

 

 7. Hva kan jeg gjøre for å forebygge urinstein hos katt?

Urinstein hos katt kommer av at katten drikker for lite og/eller får for høy ph-verdi i fôret. Instinktet til katter sier at rennende vann er tryggere å drikke enn stillestående vann. Om du finner katten din hengende over vasken eller i do for å drikke, er sannsynligheten høy for at det var mer fristende å drikke rennende vann fra do enn i vannskålen sin!

En vannfontene til pus slår aldri feil. Den renser vannet ved hjelp av et filter, og den stillegående pumpen holder sirkulasjon i vannet hele døgnet. Når katten får i seg nok vann forebygger dette urinstein.

Uriflex er en tyggegodbit man kan gi daglig for å forebygge urinstein. Den inneholder tranebær, glukosamin og D-mannose. Alle stoffene er virkemidler som surgjør urinen, og forsterker slimhinnene i urinveiene.  

Diett spiller også en uhyre viktig rolle for å forebygge urinveisproblemer hos katt. Et lavt magnesiuminnhold og høyt nivå av animalske proteiner er viktig for å ivareta sunne urinveier.

 

 8. Hvordan kan jeg lære hunden min å komme på innkalling hver gang?

Hunden vil veldig gjerne utforske og ingenting er gøyere enn å springe fritt! Om du skal trene på innkalling med hunden din er den viktigste huskeregelen; du må være gøyere enn distraksjonen!

Velg et fast ord å bruke (hit, fot, hundefløyte etc), og si aldri ordet mer enn en gang per innkalling. Hunden hørte deg den første gangen, så om han/hun ikke reagerer, lokk med andre lyder. I starten kan det være lurt å bruke en langline, slik at du har mulighet til å hente hunden inn igjen om han/hun ikke kommer på første forsøk.

Finn ut hva hunden din elsker. Om det er en godis, en leke eller godnsakk, bruk dette for alt det er verdt på treningen. Ikke vær redd for å se ut som en tulling når du roper på hunden din, ofte er det dette som funker best! Bruk en vennlig og leken stemme, og få hunden din til å ha lyst til å komme til deg. Stå ventende med belønning og ros, så vil det bli en vane for hunden å komme når du roper.

Det skal være gøy å trene! Ikke gjør det for vanskelig, begynn i det små- så blir det kjekkere for dere begge.

 

 9. Er det ikke nok omega/glukosamin i foret? Hvorfor skal jeg gi ekstra?

Omega-3 og omega-6 fettsyrer er essensielle for å ivareta en sunn og flott pels. Pelsen er det mest synlige tegnet på et sunt og næringsrikt kosthold. Dyr får ikke tilstrekkelig mengde omega-3 gjennom vanlig tørrfôr, og derfor anbefaler vi omega-3 i flytende form som daglig tilskudd. Oljen kan man helle direkte over fôret, eller gi ved siden av. Uansett er det et tilskudd som hunder og katter elsker, da det setter en god lukt på maten deres.

Studier viser at riktig mengder med omega-3-6-9 fettsyrer har en dokumentert effekt og virker betennelsesdempende. Det reduserer også risikoen for hjerte og karsykdommer, styrker immunforsvaret og har en positiv effekt på pels, hud, poter, klør og ledd.

Hunden/katten kan ikke få for mye omega-3. Om kroppen ikke klarer å ta opp all omega-3en, blir den skilt ut med urinen.

(OBS: Tran til mennesker er giftig for hunder og katter, da den inneholder vitamin A & D, som dyrene ikke tåler)

 

Glukosamin er et tilskudd som smører leddene til hunden/katten. Leddene fungerer som skjelettets hengsler og gjør det mulig for hunden/katten å gå, springe, hoppe, bevege hodet og nakke samt logre med halen. Når dyret eldes eller er i høy aktivitet daglig, slites leddbrusken ned og blir tynnere. Det er da det kan oppstå smerter i ledd, samt en varierende grad av betennelse.

Det er et genitrekk å forebygge dette tidlig ved å gi tilskudd som for eksempe «Glyco-flex», som inneholder grønnleppet musling, glukosamin og antioksidanter. Dette funker som smørevæske og er betennelsesdempende. Som en ekstra bonus, er tilskuddet glyco-flex i form som en godbit. Denne godbiten kan du gi med god samvittighet!

 

 10. Hunden/katten stresser i nytt hjem, hvordan kan jeg få de trygg?

Man kan bruke feliway eller adaptil for å hjelpe hunden eller katten din til å føle seg trygg. Dette er kjemisk fremstilte Feromoner/duftstoffer som brukes til kommunikasjon mellom individer av samme art. Både hunder og katter bruker ulike feromoner for å signalisere for eksempel usikkerhet, trygghet og rang i flokken. Man kan bruke feromonene i sprayform (reisebur, senger, på tørkle) for mer konsentrert effekt, på halsbånd (tur, reise) eller i en diffuser som står i stikkontakten (hjemmetrygghet).

Feromonene blir fanget opp i et spesialorgan som ligger i nesehulen til dyret, og mennesker oppfanger ikke disse.

Hjemme skiller katten ut feromoner for å føle seg trygg. Om det mangler disse duftstoffene i hjemmemiljøet vil katten automatisk føle seg fremmed og bli stresset.

Dette kan man se på katter fordi de er vanedyr. De liker å ha de samme rutinene og det samme territoriet som de er vant til. Når en katt er trygg i et område skiller de ut feromoner.

 

Velkommen innom Min Beste Venn i 1. etasje!

Sist endret - 31 juli 2019

Relaterte butikker

Min beste venn