Meny
 
skitips barn

Ingen er født med ski på bena

Gi barna gode skiopplevelser fra begynnelsen! Skal du fostre skiglade barn gjelder det å ikke gå i fellene som gir barnet en dårlig skiopplevelse i starten. Fremgang avler fremgang, og glede avler glede når det kommer til barn og ski.

En vanlig snubletråd for foreldre er at de kjøper for stort utstyr til barna. Dette er i utgangspunktet en god tanke, med hensyn til miljø og lommebok, men vil ikke hjelpe barnet i gang med skigleden.

 

Kjøper man for store skistøvler til barnet mister man skoens evne til å støtte og stabilisere den lille skiløperen. Dette gjør det vanskeligere å holde balansen, og kan lett føre til gnagsår.

 

Dersom man ønsker å ha litt rom for vekst, kan man legge inn maks en pekefingerbredde med luft fremme i støvelen. Da er det plass til en tykk ullsokk, og skoene kan forhåpentligvis brukes i en sesong eller to til.

 

Dersom et barn aldri har gått på ski før, bør man ikke kjøpe for lange ski. Om skiene blir for lange er de vanskelige å håndtere og kommer lett i kryss.

 

Langrennsski til barn skal være omtrent i barnets høyde, og alpinski skal nå barnet omtrent til haken. Husk at barneski er tilpasset barn. De er mykere og mer tilgivende, og gjør det enklere å lære seg korrekt teknikk enn det voksenski gjør.

 

Dersom skistøvlene ikke har det som standard, kan det være lurt å bytte ut sålene i barnets skisko med en god, varm ullsåle for ekstra gode varmeegenskaper!

 

1. Fischer Skin Performane Junior felleskisett med binding: kr 1299,- fra Sport Norge

// 2. & 3. Elan Alpinskisett Junior, kr 1799,- hos Sport Norge

 

Riktig utstyr gir skiglede

 

Som hos oss voksne er det ulike ferdighetsnivå hos barna. Riktig utstyr til riktig nivå er en katalysator for skiglede og interesse. For de ferske har Sport Norge myke og lette ski, som er lett å svinge på og som gir en god start i bakken. Har barnet kjørt endel fra før er det lurt å legge litt ekstra i opplevelsen. For myke ski er ikke like gøy i lengden.

 

Hos Sport Norge får du for eksempel Elan RS Ripstick. Dette er en ski som gir den gode følelsen! Den har trekjerne, god stabilitet i sving og ikke minst veldig godt kantgrep. Barnet vil merke at kontakten med snøen blir en annen, og denne skia mestrer alle typer underlag. Det er mange som tror at slike ski er forferdelig mye dyrere enn nybegynnerski. Men opplevelsen er langt større en prisforskjellen. Sport Norge kan vinter! Spør oss om hvilke ski ditt barn trenger og ta barna med til det neste nivået.

 

Øvrige tips:

Alpinski til barna bør ikke være lengre enn 10 cm under kroppshøyde. Skiene skal vokses ut av, ikke motsatt. Sett av rikelig med tid til handelen slik at du får grundig hjelp med størrelser og varianter.

 

NB! Sjekk leieprisene på utstyr i anleggene dere bruker hyppigst. Ofte har du dekt inn dette mot eget utstyr i løpet av en sesong.

 

 

Kilde: Sport Norge

Sist endret - 11 februar 2020