Meny
 
topptur pakke i sekken

Bilde: Endre Knudsen @knuds

Hva skal i topptursekken?

Kunnskap om hva man bør pakke med seg på topptur er nøkkelen til en god og trygg opplevelse i fjellet. Sport Norge gir deg tipsene!

1. Navigasjonsutstyr

Husk alltid kart, kompass, GPS og mobiltelefon. Jo mer, jo bedre - dersom uhellet først er ute. Skaff deg relevant og god kunnskap om hvordan man kan navigere med forskjellige typer utstyr - og vær alltid oppdatert på terrenget i området du skal ferdes i før du legger avgårde.

 

2. Redningsutstyr

“ASSS” - Alltid skredsøker, søkestang og spade. Tre enkle redskaper som kan gjøre den store forskjellen. Vi anbefaler at man gjennomfører et organisert skredkurs dersom man føler behov for å tilegne seg mer informasjon om snøskred og skredsikkerhet.

 

3. Førstehjelpsutstyr

Førstehjelpskit, tape, strips og multiverktøy. Man vet aldri hva slags uhell som kan ramme - og det gjelder å være forberedt på det uventede.

 

4. Mat og drikke

Husk mat og drikke, også på korte turer. Sult og tørst er en av dine verste fiender. Ikke bare på grunn av sikkerhet og overlevelse, men en pigg og energifylt kropp er også i godt humør.

 

5. Ekstra klær

Husk alltid klesskift og/eller ekstra yttertøy, det kan komme meget godt med når ting står på som verst. Dessuten er følelsen av å kunne dra på seg en tørr ulltrøye når man står på toppen helt uvurderlig!

 

Venstre: Bilde tatt av Endre Knudsen @knuds // Høyre: Mammut Spindrift 26 skisekk, kr 1799,- hos Sport Norge

 

Kilde: Sport Norge

Sist endret - 11 februar 2020