Meny
 
boktips høst norli ark

Bøkene vi gleder oss til i høst

I anledning Book Lovers Day deler Ark noen av sine favoritter for høsten. Dette er kommende boknyheter vi gleder oss til å lese under et ullteppet på sofaen.

 

«Udyr» av Kristine Tofte, Barn/Ungdom 12-16 år, (13.09)

Et fantastisk veddemål. Amund er skolelei og føler seg som en taper. En fredag i juni sender læreren ham til en avsides gård for å se om en praksisplass kan være noe for ham. Amund tviler. Bonden stikker av med en gang han kommer og dyr er ikke Amunds sterkeste side. Heldigvis dukker også Ida opp på den slitne gården. Hun er skolens peneste, og hun har peiling på dyr. Men dyrene på Bru gård viser seg å være alt annet enn vanlige husdyr, og det er flere som brått viser interesse for dem. Før helgen er over må Amund og Ida beskytte de utrolige dyrene mot en fanatisk pastor, en menighet med våpen og en nobelprishungrig forsker. En fantastisk og fargerik fortelling om hva som skjer når to helt vanlige ungdommer blir hovedpersoner i et veddemål mellom de høyst levende norrøne gudene Odin og Loke.

 

Innbundet 299,- hos Ark.

 

«Dei sju dørene» av Agnes Ravatn, Roman, (10.10)

Nina Wisløff er litteraturprofessor ved Universitetet i Bergen. Ektemannen Mads er travel helsebyråd. Det trivelege huset deira i Fløenbakken skal rivast på grunn av den nye traséen til Bybanen, og dei treng ein ny plass å bu. Nina og dottera Ingeborg går på synfaring i sekundærbustaden, men får eit ublidt møte med leigebuaren, åleinemora Mari Nilsen. Like etter blir Mari meld sakna. Etterforskinga pågår ikkje lenge før ho stansar opp, og dermed begynner Nina i det stille å nøste i kva som kan ha skjedd. «Dei sju dørene» er ein urovekkjande roman om mørke løyndommar og farleg nysgjerrigheit.

 

Innbundet 379,- hos Ark.

 

  

 

«Przewalskis hest» av Maja Lunde, Roman, (20.09)

St Petersburg 1881: Et skjelett av en nylig drept villhest bringes hele veien fra

Mongolia til zoologen Mikhail. Han har aldri tidligere sett noe lignende. Skjelettet må stamme fra selve urhesten, som alle har trodd var utryddet. Mikhail begynner å planlegge en storstilt ekspedisjon til de mongolske steppene. Planen virker umulig, helt til eventyreren Wolff en dag står på døren. Mikhail tvinges til å forlate alt som er trygt, også det trygge i ham selv. Mongolia, 1992: Veterinæren Karin har i mange år arbeidet for å tilbakeføre den utryddede Przewalski-hesten fra Europa til Mongolia. Nå er hun endelig nær ved å lykkes. Hun reiser til naturområdet Hustai med sønnen Mathias, som trenger å komme seg vekk fra Berlin. Siden barndommen ved Görings Carinhall, der villhestene levde i fangenskap, har disse hestene betydd noe spesielt for Karin. Men det har hatt sin pris, både den gangen og nå. Norge, 2064: Eva tviholder på gården sin i et Europa som er i oppløsning. De fleste rundt henne har for lengst forlatt sine hjem og tenåringsdatteren Isa vil at også de skal flykte. Strømmen forsvinner, maten minker. Det er bare et spørsmål om tid før de ikke lenger vil klarer seg. Men Eva vil ikke dra, villhoppa i innhegningen venter et føll, og en dag dukker det en ukjent kvinne opp som trenger et sted å være: Louise. Dette er en roman om mennesker og dyr, og menneskedyret. Hvordan har vi mennesker påvirket andre arter på jorda? Hva er forskjellene på oss og dyrene? Har vi noen mulighet til å rette opp våre feil? Og hva skal til for at vi alle skal overleve?

 

Innbundet 399,- hos Ark.

 

 

 «Aldri tilgi» av Trude Teige, Krim, (06.09)

Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding. Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra? Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.

 

Innbundet 379,- hos Ark.

 

«Fatting student» av Karen Elene Thorsen, Mat, (06.08)

Den perfekte kokeboken for deg som vil spise sunt og spare penger samtidig! Hva gjør man hvis man er student og har mer lyst til å bruke penger på å være sosial enn på husleie og mat? Karen Elene Thorsen tok utfordringen på alvor og oppdaget fort at det var mye å spare på matbudsjettet ved å skrive handlelister, eksperimentere med billige basisingredienser og planlegge for en uke om gangen. Resultatet: halverte matutgifter, variert kosthold - og null matsvinn! På den superpopulære instagramkontoen @FATTIG.STUDENT begynte Karen å dele ukemenyer med handlelister og oppskrifter. Hun fikk umiddelbar respons og har nå en hærskare engasjerte følgere som lager mat på budsjett. I denne morsomme og særdeles nyttige kokeboken fra «Fattig student» finner du 20 av de mest populære ukemenyene for under 250 kroner, smarte restemåltider, sparetips og masse andre geniale råd for deg som vil være økonomisk og mett!

 

Innbundet 299,- hos Ark.

 

 

Silje og Janne fra Ark deler sin favorittbok med dere! 

 

Janne sin favoritt:

Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren (ungdom)

En magisk og spennende verden som åpner seg sakte og med eleganse på en teaterskole i Stockholm, med karakterer og situasjoner som føles så kjent at det føles ekte og man får bare lyst på mer.

 

Innbundet 349,- hos Ark.

 

Silje sin favoritt:

 Offer uten ansikt av Stefan Ahnhem (krim)


Klassisk skandinavisk etterforsker-krim, men med så mye mer også! Den er intens, komplisert og man får et skremmende innblikk i morderens psyke. Dine tanker om mobbing og ungdomsskoletiden blir aldri de samme igjen etter å ha lest denne boka. Bok nummer fem i serie gis ut i høst!

 

Innbundet 399,- hos Ark.

 

Sist endret - 09 august 2019