Meny
 
borddekking festbord

Pynt et vakkert festbord

Gi gjestene dine en visuell appetittvekker når de setter seg til bords. Et flott pyntet bord gir alltid en helt spesiell stemning! Med nyttige tips fra vår deokratør og stylist, Tine, kan du enkelt dekke et vakkert og personlig festbord til din anledning.

Tine's beste borddekkingstips:

 

  • Du bør begynne med å bestemme deg for hvilke farge du vil ha. Jeg bruker sjelden mer enn to farger, men blander gjerne flere nyanser av samme farge og forskjellige typer blomster i samme fargetone!

 

  • Du kan lage eller få laget flotte borddekorasjoner hos en blomsterforhandler, men jeg har forelsket meg helt i å bruke mange små-vaser/flasker tett i tett med et par blomster i hver enhet. Putt gjerne masse telysholdere inni mellom. Ingenting er koseligere enn levende lys på bordet!

 

  • Ikke bruk for høye vaser/blomster- husk at du skal kunne kommunisere med gjestene på andre siden av bordet. 

 

  •  Duk eller ikke; her kommer det an på anledningen. Har du et fint bord er det ingen problem å droppe duken, men det er alltid flott med en duk/damaskduk når du skal dekke et høytidelig bord. Alt til sitt bruk! Det finnes også mange lekre underlagsbrikker- i forskjellige farger og materialer.

 

  • Hvis du lager bordkortene selv, ta opp fargen du har på blomstene. Det finnes SÅ masse fint papir og «pynt» til å lage dine helt spesielle bordkort!

 

  • Har du et mønstret servise blir det «roligere» og mer elegant med ensfargede servietter. Hvis du har ensfarget servise kan du gjerne sprite det opp med mønstrete servietter. Det finnes mange måter å brette servietter på! Hvis du googler «serviettbretting» får du mange idéer og tips.

 

  • Vær kreativ når du plasserer bestikket! Her trenger du ikke følge skikk og bruk. Plasser de stående i glasset eller sett de mellom fatene. 

 

PS: Trenger du enda mer inspirasjon til borddekking, bordkort eller blomster finnes det masse bøker om temaet. Jeg er selv superfan av Pinterest (et billednettverk) hvor jeg finner masse inspirasjon. Vi har også utstilt flotte bord i senteret! Kom å se og bli inspirert.

 

Sist endret - 08 desember 2017