Meny
 
rødbeteburger

Vegansk rødbeteburger

En saftig og velsmakende vegansk burger som er proppfull av grønnsaker! Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sunnere fargerik variant.

Ingredienser

 

// Vegansk // Gir ca 6 store burgere //

 

Burgerne:

  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 2 rå rødbeter, skrellet og revet
  • 1 squash, revet
  • 2 store gulrøtter, skrellet og revet
  • 100 g havregryn
  • 400g kikerter, drenert
  • 3 ss tahini
  • Egg-erstatning for ett egg
  • 4 vårløk, tynt skiver
  • 3 ss finhakket fersk koriander
  • Havsalt
  • Pepper

 

Tilbehør:

  • Grove hamburgerbrød
  • Salat
  • Rødløk
  • Tomater
  • Vegansk ost

 

Slik gjør du:

 

1. Ha 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek løken og hvitløken i 4 - 5 minutter eller til alt er mykt.

 

2. Ha i de revne grønnsakene og la de steke med under omrøring i 5 minutter til de blir myke.

Tips: om det blir litt ekstra væske i stekepannen fra grønnsakene tømmer du bort så mye du kan.

 

3. I en foodprosessor har du i havregryn, kikerter, tahini og eggerstatning. Puls til alt er kombinert.

 

4. Hell i en bolle og rør inn de revede grønnsakene og resten av ingrediensene. Bland godt sammen.

Tips: om grønnsaksbitene er litt store kan du pulse i en blender til du får ønsket konsistens.

 

5. Del blandingen i seks deler og form til burgere. Ha på papirkledd bakebrett, dekk og avkjøl i minst 30 minutter i kjøleskapet.

 

6. Ha litt olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek burgerene i 2 - 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne.

 

7. Server! Gjerne med varme hamburgerbrød, salat, rødløk, tomater, vegansk ost og saus.

 

Oppskrift: Kinsarvik Naturkost

Sist endret - 27 mai 2020