Meny
 
Det diggeste tacotilbehøret

Det diggeste tacotilbehøret

Taco kan lages på mange forskjellige måter. Tilbehør og toppings er gjerne det som utgjør den største forskjellen på smaken. Hva med å bytte ut ferdigproduktene med hjemmelaget? Lag mangosalsa, cheddarsaus og tacosaus helt selv!

 Her kommer noen spennende oppskrifter fra Meny! 

 

 

Bytt ut gulosten

Bytt ut revet gulost med cheddarsaus, smuldret feta eller moden cheddar. Eller hva med å prøve ricotta? En mild og fin ferskost som passer perfekt for å balansere en hot salsa.

 

Hjemmelaget cheddarsaus

 

Ingredienser

2 ss smør

3 ss hvetemel

4 dl melk

150 g cheddar, revet

salt

pepper

 

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele på middels varme og visp inn hvetemelet til du har en tykk blanding.

2. Ha litt og litt av melken i blandingen til du har en glatt saus. Kok opp sausen og senk temperaturen. Ha i revet cheddar, salt og pepper under omrøring. Når osten har smeltet helt er sausen ferdig.

 

Smeltet cheddarsaus er deilig både som dipp til tortillachips og topping til taco!

 

 

 

Mangosalsa

En hjemmelaget salsa av mango som passer veldig godt til taco. Tilsetter du litt finhakket rødløk i tillegg passer den også godt til kylling og laks.

 

Ingredienser

1 stor mango

1 stk rød chili

1 håndfull koriander

1 ss limesaft

 

Slik gjør du:

1. Del mangoen i terninger og finhakk chilien.

2. Bland inn hakket koriander og limesaft.

 

 

 

Hjemmelaget tacosaus

Tacosaus er et must til taco. Den smaker enda bedre om du lager den helt selv. Kutt tomatene i store biter for en god og chunky salsa.

 

Ingredienser

1 stk rødløk

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

1 boks hermetiserte tomater

1 ss sukker

1 ss rødvinseddik

2 stk plommetomater

salt

kvernet pepper

olivenolje

1 liten bunt frisk koriander

 

Slik gjør du:

1. Finhakk rødløk, chili og hvitløk og fres det mykt i olivenolje i en middels varm stekepanne.

2. Tilsett hakkede tomater, sukker og rødvinseddik i løk og chiliblandingen.

3. La sausen putre i 10–15 minutter.

4. Skjær et lite kryss i skallet på plommetomatene og legg dem i kokende vann i 30 sekunder. Vannet skal dekke plommetomatene.

5. Hell av vannet og flå plommetomatene. Del dem i terninger og rør inn i sausen.

6. Smak til med salt, pepper og finhakket koriander.

 

 

 

Pico de gallo

 

Hjemmelaget salsa fresca, også kalt pico de gallo, er ekte meksikansk, frisk tomatsalsa. Kjempegodt til taco, men også til grillet biff. Her er det viktig at du bruker smaksrike tomater, f.eks. Delicioso. Salsaen kan gjerne stå litt, slik at smakene får satt seg.

 

Ingredienser

500 g gode tomater

1 stk chili

1 stk rødløk

½ lime , kun saften

salt

kvernet pepper

en håndfull finhakket koriander

 

Slik gjør du:

1. Del og rens chilien for frø.

2. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.

3. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.

4. Rør inn finhakket koriander.

 

Her er det viktig at du bruker smaksrike tomater. Salsaen kan godt stå en liten stund slik at smakene får satt seg.

 

Og du, ikke glem Guacamole! Klikk her for oppskrift.

 

HAPPY TACO-FRIDAY!

Sist endret - 04 oktober 2019