Meny
 
sjokoladekake med lakris

Sjokoladekake med lakris

Om du er glad i kombinasjonen av lakris og sjokolade er dette kaken for deg! Denne kaken er saftig, søt og salt og vil gi deg en helt spesiell smaksopplevelse.

Ingredienser

 

Bunn:

4 stk egg

400 g sukker

240 g meierismør

60 g bakekakao

400 g hvetemel

500 g kulturmelk (ikke skummet)

1,5 ts bakepulver

1,5 ts natron

2 dl lakrisbåter, grovhakket

 

Fyll:

1 boks kremfløte

300 g kokesjokolade

1 boks hockeypulver

 

Pynt:

1 boks Jacobs Utvalgte lakris kuler

1 pose Panda lakris

1 pose lakrisbåter

 

Slik gjør du:

 

Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. Vend vekselvis inn det tørre og kulturmelk. Vend inn lakrisbåtene helt til slutt. Fordel halvparten i en smurt springform på ca 20 cm. i diameter. Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter. Ta ut bunnen og stek den andre halvparten. Grunnen til at bunnen må stekes i to omganger er at lakrisbåtene synker til bunns, og da får du smeltede lakrisbåter i bunnen på hver bunn. Avkjøl bunnene.

 

Fyll: Kok opp fløten og trekk kjelen av varmen. Ha i sjokoladen og hockeypulveret. Rør til sjokoladen er smeltet og la stå til blandingen er avkjølt. Pisk i kjøkkenmaskin til luftig og fløyelsmyk glasur.

 

Pynt: Fyll kaken med fyll og topp med resterende glasur. Du kan ha lakris både inne i og oppå kaken. Slå deg løs, for her skal det ikke spares på pynten!

 

Tips!

Pynt kaken med lakris i forskjellige fasonger som f.eks. Jacobs Utvalgte lakriskuler, Panda lakris eller lakrisbåter.

 

Oppskrift: Meny

Sist endret - 05 mars 2020