Meny
 
sjokoladekake med kvikklunsj og appelsin

Sjokoladekake med kvikklunsj og appelsin

Ut på tur, aldri sur! Ta med deg denne påskeinspirerte kaken kombinert kvikklunsj, appelsin og sjokolade i sekken. Eller server den på et lekkert fat i besøk. Det er ingenting ved denne oppskriften som er vanskelig, så denne skal alle klare å lage.

6-8 personer

Dette trenger du:


Bunn:

4 pakker kvikklunsj
50 g smeltet smør

 

Mousse med appelsin:
4 dl kremfløte
Finrevet skall fra ½ appelsin
Saft fra ½ appelsin
200 g lys kokesjokolade
2 klyper salt

 

Nøtteglasur:
100 g mørk 70% sjokolade
1 dl kremfløte
75 g hasselnøtter
1 klype salt

 

Slik gjør du:

  1. Kle en liten rund (18-20 cm i diameter) springform med bakepapir. Kle både bunnen og sidene av formen.
  2. Knus kvikklunsjen i en liten blender med knivblad eller legg kjeksen i en pose og hamre løs. Rør sammen den finknuste kjeksen og smeltet smør, hell over i springformen og fordel røren utover.
  3. Sett formen i kjøleskapet mens du lager moussen.

 

Lys sjokolademousse:

  1. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål sammen med finrevet appelsinskall og appelsinsaft. Dryss over litt salt, fin og sett til side.
  2. Varm opp 1 dl av kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokolade. La stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt glasur. Hvis du vil kan du sile sjokoladen så du fjerner appelsinskallet, eller så kan du la dem være i.
  3. Avkjøl i 10 minutter, eller til romtemperatur.
  4. Pisk resten av kremfløten (3 dl) til en myk krem. Rør først ⅓ av kremen med sjokoladen før du forsiktig vender inn resten. Prøv å slå så lite luft ut av kremen som mulig så du får en luftig mousse.
  5. Hell moussen over i kakeformen og sett den i kjøleskapet natten over. Evt i fryseren i 4 timer.

 

Sjokoladekrem:

  1. Stek nøttene på 200 grader i 5 minutter eller til de er gyldne.
  2. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål, sett til side.
  3. Varm opp kremfløte til kokepunktet og hell over sjokoladen. La stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glansfull krem.
  4. Hakk nøttene og rør dem inn i sjokoladekremen.
  5. Avkjøl kremen til romtemperatur og til den har tyknet litt.
  6. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern springformen og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken.
  7. Oppbevar kaken kjølig til den skal spises.


Tips: du kan bruke en større form enn 18-20 cm rund form. Da må du gange opp oppskriften med 1.5 eller mer.

 

Oppskrift: Ida Gran-Jansen/Coop Obs

Sist endret - 22 januar 2020