Meny
 
Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekake med bringebærmousse

Oppskrift på den ultimate sjokoladekaken som imponerer! En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade og deilig bringebærmousse. Sjokoladekake med bringebærmousse er baketalentet Fredrik Solbakk Andersen fra Hele Norge Baker sin signaturkake.

Ingredienser

 

Kakebunn

4 stk egg

400 g sukker

240 g meierismør

60 g bakekakao

400 g hvetemel

550 g kulturmelk (ikke skummet)

5 g salt

1,5 ts bakepulver

1,5 ts natron

10 g vaniljepulver eller stevia med vaniljesmak.

 

Bringebærmousse

550 g tinte frosne bringebær

80 g vann

100 g eggehvite

190 g sukker

3 stk gelatinplater

150 g kremfløte

 

Sjokoladekrem

600 g mørk sjokolade 65%

700 g smør

50 g bakekakao

200 g eggeplomme

200 g vann

300 g sukker

 

Slik gjør du:

 

  1. Lag kakebunn: Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

  2. Bringebærmousse: Kjør de tinte frosne bringebærene i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene. Bruk 250 gram puré til moussen.

  3. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom.

  4. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. Pisk fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

  5. Sjokoladekrem: Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og du har en myk, glatt og blank krem.

  6. Montering: Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter.

 

Oppskrift: Meny

 

Bon Appetit!

Sist endret - 05 mars 2020