Meny
 
fylte pannekaker med bacon brie og sirup

Bilde: Meny

Pannekaker fylt med bacon, brie og lønnesirup

Pannekake med smak av søtt og salt, til middag eller lunsj med venner. Stek myke pannekaker og server med moden brie, sprø, nystekt bacon og søt lønnesirup. Topp med spirer og grønn salat.

Ingredienser til 4 personer

 

  • Pannekakerøre
  • 3 dl hvetemel
  • 4 stk egg
  • ½ ts salt
  • 5 dl melk
  • smør til steking
  • 8 skiver tørrsaltet bacon
  • 400 g moden brie
  • 1 pose blandet, grønn salat
  • 4 ss spirer eller karse
  • 4 ss lønnesirup

 

Slik gjør du:

 

1. Begynn med å blande salt og mel, og ca. halvparten av melken. Visp sammen til røren er klumpfri.

 

 2. Rør inn eggene og tilsett resten av melken. La røren svelle/hvile i ca. 30 minutter for best resultat.

 

3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en øse til å helle i røre til den nesten dekker hele bunnen. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

 

 4. Stek baconet i ovnen på 180 grader til skivene er gyllne og sprø.

 

 5. Fyll pannekakene med nystekt bacon, skiver av brie, salat, spirer og lønnesirup.

 

Opskrift: Meny

Sist endret - 11 februar 2019