Meny
 
Fermentert ketchup kinsarvik naturkost

Fermentert ketchup

Ketchup fra dagligvare butikkene er ofte fult av sukker og tilsetningsstoffer, så hvorfor ikke lage din egen? Denne fermentert ketchupoppskriften fra Berit Nordstrand er midt i blinken, og ikke minst superenkel!

Ingredienser

Til ett stort glass. 

 

- 3 glass økologisk tomatpurè (ca 600 g)

- 0.5 dl økologisk lønnesirup

- 0.5 dl myse (eks. Molkosan eller Vita Biosa)

- 2 ss rå øko eplecidereddik

- 1 ss mineralsalt

- 1 ts allehånde

- 1 fedd hvitløk, finhakket 

 

 

Fremgangsmåte:

 

1. Ha alle ingrediensene i en skål og bland godt sammen.

 

2. Oppbevar i et norgessglass med gummistrikk og lokk på kjøkkenbenken i romtemperatur.

 

3. La den stå i 2 til 4 dager så ketchupen fermenteres og melkesyre utvikles.

 

4. Smak etter 2 dager. Om du ønsker litt mer syrlighet kan den stå lengre. Vær obs på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lengre.

 

5. Ha i mindre tette glass og sett i kjøleskapet

 

Oppskrift og bilde fra Berit Nordstrand via Kinsavik Naturkost.

Sist endret - 27 mai 2020