Meny
 
brownie med pistasjnøtter

Brownie med pistasjnøtter

En saftig og god brownie som er enkel å lage. Alle liker brownie, i hvert fall en skikkelig god brownie som denne.

10-12 pers
60 min
Gluten

 

Ingredienser:

  • 175 g smør
  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 150 g lys kokesjokolade
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • 225 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ⅛ ts natron
  • 1 klype salt
  • 50 g mørk sjokolade til pynt
  • 50 g pistasjnøtter til pynt

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og kle en 25 cm rund kakeform med bakepapir. Sett til side.
  2. Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele, avkjøl i 10 minutter.
  3. Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på medium hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggene og rør godt.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem inn i røren med en slikkepott.
  5. Hell røren i formen og stek i ca. 40 minutter eller til brownien er fast, men myk inni.
  6. Avkjøl.
  7. Smelt sjokolade over vannbad og hell den over kaken. Dryss til slutt over hakkede pistasjnøtter.

Tips: Stek heller brownien litt for kort enn litt for lenge for å få den skikkelig saftig innvendig.

 

Oppskrift: Ida Gran-Jansen/Coop Obs

Sist endret - 22 januar 2020