Meny
 
Amerikanske pannekaker fri for egg, gluten og melk

Bilde: Kinsarvik Naturkost

Amerikanske pannekaker - fri for egg, gluten og melk

Har du hørt om aquafaba? Aquafaba er det vannet kikerter, bønner og linser ligger i, og det kan så og si brukes overalt hvor man skal bruke eggehvite. Vi har laget luftige amerikanske pannekaker ved bruk av denne metoden.

10-12 pannekaker



Ingredienser 


60 ml kikertevann (halv boks med kikerter) 


1 ss rismalt sirup 


150 gr rismel 


1/ts bakepulver


En klype salt

2 ss solsikkeolje

100 ml plantebasert melk (havre, soya) 


3 ss eplemos

1 ss kokosolje

Topping - friske bær 



 

Fremgangsmåte

Pisk aquafabaen (kikertevannet) med en stavmikser eller en food prosessor i ca. 7-10 minutter. Tilsett ris malt sirupen og og pisk noen minutter til. 



 

Bland sammen rismelet, bakepulveret og salt i en stor bolle. Bland sammen olje, plantebasert melk og eplemosen i en egen bolle og forsiktig bland det sammen med melblandingen. 



 

Vend inn den piskede aquafabaen forsiktig inn i blandingen og du vil ende opp med en tykk skummet røre. 



 

Stek små pannekaker på medium varme i litt kokosolje. Serveres med sirup og friske bær.

 

Oppskrift: Kinsarvik Naturkost 


Sist endret - 11 februar 2019